Bokrelease: Snowfood av kocken Lindor Wink
5 Jan 2022
Lindor Wink har en gedigen kockbakgrund med arbete bland annat hos stjärnkockar som Magnus Ek, Mathias Dahlgren, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg. De senaste åren har han rönt stora framgångar som coach åt juniorkocklandslaget.
Han menar att god mat och snö gör oss människor gott och den här boken innehåller mycket av båda. Här blandas två passioner- mat och skidåkning.
Den innehåller 75 vinterrecept för alla som vill äta gott före, under och efter en dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen till afterski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet medan vi delar dagens åk med varandra.
Boken är rikligt illustrerad med vackert recept skid och landskapsfotografi.
- Känslan av att sitta vid ett dukat bord efter en lång dag ute gör en glad, kanske är det viktigaste inte vad som serveras utan gemenskapen med nära och kära, säger kocken och skidåkaren Lindor Wink.
Den förra boken i den här kokboksserien: Ät, Spring, Njut premierades med pris I World Gourmand cookbook Awards.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gawell Förlag
5 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Love Lidström utsedd till Årets Kockelev 2024
Temat för årets råvarukorg var baserat på Årets Rätt 2024
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.