Finalisterna i Årets Kock 2016 klara
26 Nov 2015
Kockarna är, utan inbördes ordning, Fredrik Andersson, Johan Backeus, Jimmi Eriksson, David Lundqvist, Daniel Müllern och Manfred Nilsson. Sedan tidigare är Jonathan Kasche och Jonas Karlsson klara för final.
Efter att ha tagit sig vidare från uttagningen fick de tävlande kockarna en ny chans att presentera sina rätter under semifinalerna i Helsingborg och Karlstad. Jonathan Kasche och Jonas Karlsson övertygade juryn och tog sig direkt till final. Nu presenteras övriga finalister vars poäng kvalificerar dem till finalen i Stockholm den 11 februari. De tävlande kommer från hela landet, från orter som Sundsvall, Björkvik, Oskarshamn, Eskilstuna, Kungsängen, Avesta, Jönköping.
De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2016 är:
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en uttagning, två semifinaler och en final. I år avgjordes uttagningen i Stockholm och semifinalerna i Helsingborg respektive Karlstad. Den 11 februari 2016 är det final i Stockholm.
www.aretskock.se
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Årets Kock sponsras av Arla Foods och LRF (Presentatör), Electrolux och Spendrups (Huvudsponsorer), samt Menigo, Martin & Servera, Svenskt kött, Norges Sjömatråd, Visita, Diversey, Segers och Leröy (Sponsorer). Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Restaurangakademien och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.
26 Nov 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"
-
AMF Fastigheter har Sveriges snyggaste kontor 2024
Förstapriset till AMF Fastigheters nya hjärnvänliga kontor i mötes- och handelsplatsen MOOD.
-
Blackstone Steakhouse har nu öppnat sin 17:e restaurang
"Det bästa med konceptet är ändå att det ger våra gäster en måltidsupplevelse utöver det vanliga"
-
Hyatt Place Gothenburg Central öppnar i Göteborg
"Med Hyatt´s mycket starka varumärken kommer vi att ge Göteborg en ny dimension på hotellmarknaden som idag domineras av skandinaviska hotellkedjor"
-
Frida Ronge är nu kreativ ledare för hållbara matupplevelser på Strawberry
"Att fortsätta arbeta med mat och nu med mer fokus på hållbarhet i en ännu större omfattning inom Strawberry känns otroligt ärofyllt"
-
Urban Deli, KTH FOOD och IVL utforskar cirkulär livsmedelsproduktion i stadsmiljö
"Det känns fantastiskt att få inspirera fler till cirkulära matsystem"
-
Bygger ny restaurang på Älmhults handelsplats
Projektet omfattar nyproduktion av restaurangen Linnéa & Basilika