Klassiska nyårsdesserter i cocktailform
25 Dec 2021
Pavlova och Margarita á la Crème brûlée kan serveras i höga glas med fot, för extra festlig dukning.
Margarita á la Crème Brûlée
Ingredienser:
2 cl Cointreau
1 cl Licor 43
3 cl tequila
2 cl limejuice
1 skopa is
Socker
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens. Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna. Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.
4 cl Tequila
1,5 cl Limejuice
½ Kiwi
0,5 cl sockerlag
Skum:
Äggvita
Socker
Vatten
Garnera med några skivor tunt skuren kiwi
Gör så här:
Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is. Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten. Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.
25 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Love Lidström utsedd till Årets Kockelev 2024
Temat för årets råvarukorg var baserat på Årets Rätt 2024
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.