Recept: Banofee med knäckebrödskross och Peanut Butter Cups
17 Nov 2023
BANOFFEE MED KNÄCKEBRÖDSKROSS
4 portioner
Ingredienser:
4 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt
3 dl lättvispad grädde
2 st bananer
3 msk Dulce de leche
Gör så här:
1. Börja med att vispa upp grädde.
2. Börja sedan montera i små syltburkar med krossat knäckebröd, banan, grädde, dulce de leche.
3. Servera.
Peanut Butter Cups
4 portioner
Botten:
5 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt 1 msk kokosolja till botten.
1 msk kakao
Lite havssalt
Mitten:
4 msk jordnötssmör
Toppen:
150 g smält mörk choklad 1 msk kokosolja
Gör så här:
1. Börja med att mixa botten till en jämn smet.
2. Tryck ut i silikonformar. Toppa med jordnötssmör.
3. Ställ i frysen 1 timme.
4. Smält sedan choklad och häll i formarna.
5. Ställ i frysen ytterligare 1 timme innan servering.
17 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Love Lidström utsedd till Årets Kockelev 2024
Temat för årets råvarukorg var baserat på Årets Rätt 2024
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.