Snabblagad kycklinggratäng av kocken Mattias Larsson
16 Sep 2023
- Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst (5 filéer)
- 150 g purjolök
- olivolja
Parmesancrème
- 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
- 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Till servering:
- Ris eller bulgur
Gör så här:
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Tillbehör: Koka ris eller bulgur.
Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
Här hittar du Mattas Larssons recept på Snabblagad chimichurrikyckling
16 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Love Lidström utsedd till Årets Kockelev 2024
Temat för årets råvarukorg var baserat på Årets Rätt 2024
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
Pelago - ny takrestaurang med plats för 700 personer
En 5 meter lång grill och drinkvagnar ska göra serveringen smidig
-
Panini Internazionale i samarbete med 7-Eleven
"Vi är mycket stolta över att kunna presentera det här samarbetet"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"