Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand

 
  • Pontus Frithiof i nyöppnade Fabriken i Nacka Strand i Stockholm.

    Pontus Frithiof i nyöppnade Fabriken i Nacka Strand i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
Nu öppnar Pontus Frithiofs senaste satsning, Fabriken by Pontus Frithiof,  i  Nacka Strand. En restaurang och mötesplats inspirerad av de historiska fabrikslokalernas industriella charm. 

Menyn flörtar med den amerikanska västkusten och och det serveras allt från frukost till after work och bageri till catering.

Fabriken by Pontus Frithiof beskrivs som mer än bara en restaurang – det är en ny mångsidig destination i Nacka Strand, där både närboende, företag och besökare från Nacka Strand Möten & Event kan samlas för att njuta av god mat och dryck i en inspirerande miljö. Starta dagen med en fräsch frukost, sänk tempot över en smakfull lunch, eller varför inte mingla med ett glas vin efter en lång arbetsdag?

För alla tillfällen – från lunch till catering och after work
Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla smaker – och tider på dagen. Menyerna är indelade under bageri, deli och lunch, och det finns mycket att välja på. Bageriet erbjuder rykande färska pain au chocolat, kardemumma-bullar och andra bakverk samt mättande frukostalternativ, smoothies och frallor. Delin har färdiglagade matlådor, sallader, helgkassar och charkuterier – för den som är på språng eller vill köpa med sig något hem.

Det serveras en hållbar lunch med fokus på säsongens råvaror tillsammans med vegetariska rätter och nybakat från bageriet. Lunchen serveras i den rymliga restaurangdelen eller i orangeriet, take away finns tillgängligt både i bageriet och delin.

För större sällskap eller möten finns ett chambre séparée för 12 personer. Under sommaren öppnar den rymliga uteserveringen och ska då förvandlas till en social mötesplats för grillkvällar, after work eller större fester. Catering är en självklar del av verksamheten för sammankomster så som födelsedagsfirande eller företagsevent.

– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till vår nya restaurang och mötesplats. Tillsammans med Whyte Lilja har vi skapat en miljö som speglar vår vision om ett dynamiskt, öppet och levande ställe, där alla kan hitta något gott. Vi ser fram emot att vara en del av Nacka Strands utveckling och erbjuda en plats för sammankomster, allt från affärsmöten till festliga tillställningar – eller kanske bara en god lunch, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

 
Inredningen
Den industriella charmen från fabrikslokalerna har inredningsarkitekterna på Whyte Lilja bevarat och kombinerat med spännande materialmöten, organiska former och en hel del specialdesignad formgivning.
–  Med Fabriken vill vi både välkomna, underhålla och överraska. Varma råa neutraler, tegel och massor av grönska möter rostfritt, silver, en studsig färgpalett och spännande former. Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade – något nytt och inspirerande inte bara för Nacka utan även Stockholms restaurangutbud, berättar Maria Whyte, grundare och kreativ chef på Whyte Lilja. 

Det kommer att vara öppet måndagar till söndagar.
Bageriet klockan 07.00-17.00
Restaurangen (lunch) klockan 11.00-14.00
Delibutiken klockan 11.00-14.00



Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group Foto: DubbelW