Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
21 Jan 2025
Menyn flörtar
med den amerikanska västkusten och och det serveras allt från frukost till after work och bageri till catering.
Fabriken by Pontus Frithiof beskrivs som mer än bara en restaurang – det är en ny mångsidig destination i Nacka Strand, där både närboende, företag och besökare från Nacka Strand Möten & Event kan samlas för att njuta av god mat och dryck i en inspirerande miljö. Starta dagen med en fräsch frukost, sänk tempot över en smakfull lunch, eller varför inte mingla med ett glas vin efter en lång arbetsdag?
För alla tillfällen – från lunch till catering och after work
Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla smaker – och tider på dagen. Menyerna är indelade under bageri, deli och lunch, och det finns mycket att välja på. Bageriet erbjuder rykande färska pain au chocolat, kardemumma-bullar och andra bakverk samt mättande frukostalternativ, smoothies och frallor. Delin har färdiglagade matlådor, sallader, helgkassar och charkuterier – för den som är på språng eller vill köpa med sig något hem.
Det serveras en hållbar lunch med fokus på säsongens råvaror tillsammans med vegetariska rätter och nybakat från bageriet. Lunchen serveras i den rymliga restaurangdelen eller i orangeriet, take away finns tillgängligt både i bageriet och delin.
För större sällskap eller möten finns ett chambre séparée för 12 personer. Under sommaren öppnar den rymliga uteserveringen och ska då förvandlas till en social mötesplats för grillkvällar, after work eller större fester. Catering är en självklar del av verksamheten för sammankomster så som födelsedagsfirande eller företagsevent.
– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till vår nya restaurang och mötesplats. Tillsammans med Whyte Lilja har vi skapat en miljö som speglar vår vision om ett dynamiskt, öppet och levande ställe, där alla kan hitta något gott. Vi ser fram emot att vara en del av Nacka Strands utveckling och erbjuda en plats för sammankomster, allt från affärsmöten till festliga tillställningar – eller kanske bara en god lunch, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.
Inredningen
Den industriella charmen från fabrikslokalerna har inredningsarkitekterna på Whyte Lilja bevarat och kombinerat med spännande materialmöten, organiska former och en hel del specialdesignad formgivning.
– Med Fabriken vill vi både välkomna, underhålla och överraska. Varma råa neutraler, tegel och massor av grönska möter rostfritt, silver, en studsig färgpalett och spännande former. Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade – något nytt och inspirerande inte bara för Nacka utan även Stockholms restaurangutbud, berättar Maria Whyte, grundare och kreativ chef på Whyte Lilja.
Det kommer att vara öppet måndagar till söndagar.
Bageriet klockan 07.00-17.00
Restaurangen (lunch) klockan 11.00-14.00
Delibutiken klockan 11.00-14.00
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group Foto: DubbelW
Fabriken by Pontus Frithiof beskrivs som mer än bara en restaurang – det är en ny mångsidig destination i Nacka Strand, där både närboende, företag och besökare från Nacka Strand Möten & Event kan samlas för att njuta av god mat och dryck i en inspirerande miljö. Starta dagen med en fräsch frukost, sänk tempot över en smakfull lunch, eller varför inte mingla med ett glas vin efter en lång arbetsdag?
För alla tillfällen – från lunch till catering och after work
Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla smaker – och tider på dagen. Menyerna är indelade under bageri, deli och lunch, och det finns mycket att välja på. Bageriet erbjuder rykande färska pain au chocolat, kardemumma-bullar och andra bakverk samt mättande frukostalternativ, smoothies och frallor. Delin har färdiglagade matlådor, sallader, helgkassar och charkuterier – för den som är på språng eller vill köpa med sig något hem.
Det serveras en hållbar lunch med fokus på säsongens råvaror tillsammans med vegetariska rätter och nybakat från bageriet. Lunchen serveras i den rymliga restaurangdelen eller i orangeriet, take away finns tillgängligt både i bageriet och delin.
För större sällskap eller möten finns ett chambre séparée för 12 personer. Under sommaren öppnar den rymliga uteserveringen och ska då förvandlas till en social mötesplats för grillkvällar, after work eller större fester. Catering är en självklar del av verksamheten för sammankomster så som födelsedagsfirande eller företagsevent.
– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till vår nya restaurang och mötesplats. Tillsammans med Whyte Lilja har vi skapat en miljö som speglar vår vision om ett dynamiskt, öppet och levande ställe, där alla kan hitta något gott. Vi ser fram emot att vara en del av Nacka Strands utveckling och erbjuda en plats för sammankomster, allt från affärsmöten till festliga tillställningar – eller kanske bara en god lunch, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.
Inredningen
Den industriella charmen från fabrikslokalerna har inredningsarkitekterna på Whyte Lilja bevarat och kombinerat med spännande materialmöten, organiska former och en hel del specialdesignad formgivning.
– Med Fabriken vill vi både välkomna, underhålla och överraska. Varma råa neutraler, tegel och massor av grönska möter rostfritt, silver, en studsig färgpalett och spännande former. Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade – något nytt och inspirerande inte bara för Nacka utan även Stockholms restaurangutbud, berättar Maria Whyte, grundare och kreativ chef på Whyte Lilja.
Det kommer att vara öppet måndagar till söndagar.
Bageriet klockan 07.00-17.00
Restaurangen (lunch) klockan 11.00-14.00
Delibutiken klockan 11.00-14.00
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group Foto: DubbelW
21 Jan 2025
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fabriken by Pontus Frithiof öppnar i Nacka Strand
"Vi är inspirerade av lokalernas industriromantiska charm men vill också bjuda på en upplevelse bortom det förväntade"
-
Hjortviken Country Club öppnar idag
Hotellet satsar på skärmfria hotellrum
-
Strawberry utökar i Danmark
"Hotellet har ett magiskt läge"
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”