I Jägermeister Spice har man valt att lyfta fram kanel och vanilj som är två av de 56 helt naturliga örterna och kryddorna som finns i det ursprungliga och hemliga Jägermeisterreceptet.
– Det känns fantastiskt att kunna få erbjuda våra Jägermeister fans en nyhet för första gång sedan Jägermeister lanserades på den svenska marknaden 1979, säger Melker Ström, marknadschef på Berntson Brands.
Jägermeister SPICE erbjuder en unik, varm smakprofil som bäst konsumeras rumstemperad som shot så de unika smaktonerna kommer fram. Med ett innehåll av 25% alkohol är Jägermeister Spice ljusare i färgen än originalet och lanseras i en bruntonad version av den ikoniska och okrossbara Jägermeisterflaskan.
Jägermeister Spicelanseras på Systembolaget den 2:a maj
Pris: 259 kr för 700ml
Jägermeister är idag det 7:e största spritvarumärket i världen och lanserar för första gången en helt ny produkt i sitt bassortiment – Jägermeister Spice.
Företaget grundades på 1870-talet av Wilhelm Mast i den pittoreska tyska byn Wolfenbüttel. På den tiden var Wolfenbüttel starkt influerad av den närliggande gruvindustrin i Harz regionen. Gruvarbetet krävde vinäger för att kyla ner de nyligen uppgrävda tillgångarna. 1878 grundande således Wilhelm Mast en egen produktionsanläggning av vinäger. 1897 föddes Wilhelm Masts son Curt – mannen som skulle uppfinna Jägermeister 37 år senare. Curt tog över verksamheten för anläggningen 1918 då hans far blev sjuk. Curt var 21 år, gruvbolagen hade börjat producera egen vinäger och produktionsanläggningen var inte lika framgångsrik och vinstdrivande som den en gång var. Curt insåg att förändring krävdes. Curt hade ärvt hans fars intresse för vin och likörer och hade blandat olika örter och kryddor i flera år. Det skulle kräva flera år av försök och men slutligen 1935 hade han skapat det som skulle bli världens största örtbaserade likör – Jägermeister.