Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
5 Dec 2024
–Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga. Kombinationen med förrätten, varmrätten och efterrätten är magisk, det blir liksom inte godare eller lyxigare än så, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Med tanke på att nobelfesten går av stapeln i december har Max burgers bestämt sig för att sprida lite stjärnglans även på deras restauranger i Stockholm. Den 6:e december lanserar de sin lyxigaste, mest exklusiva lansering någonsin, nämligen Bankettmenyn. Det är en trerättersmeny toppad med Kalix Löjrom.
Med inspiration från den traditionsenliga festen i december och åren som kock åt kungafamiljen på Drottningholms slott har Max chefskock Jonas Mårtensson adderat ytterligare svenskhet och lyx till Max meny.
-Den här festen är en fantastisk tillställning och menyn är alltid en snackis.
Bankettmenyn på Max består av en trerättersmeny. Förrätten består av frasiga potatiscylindrar med 30 gram Kalix Löjrom, hackad rödlök, gräddfil, dillkvist och citron. Huvudrätten är en klassisk Grand Chicken Parmesan eller vegetariska Crispy Supreme och till efterrätt serveras varm hallonpaj med vaniljglass. Måltiden serveras med iskall Pommac och finns i ett begränsat antal, exklusivt tillgänglig på fyra utvalda restauranger i Stockholm – MAX Kungsgatan, MAX Hötorget, MAX Hamngatan och MAX Vasagatan.
-Inspirationen till Bankettmeny fick vi förra året när en känd politiker avslutade festkvällen på Max. Vi vill erbjuda våra gäster lite av stjärnglansen från festen, men på vårt sätt. Menyn med löjrom är vår lyxigaste meny, och samtidigt är det tillgänglig vardagslyx. Jag hoppas gästerna gillar Bankettmenyn lika mycket som vi gör, och till festens gäster vill jag också säga varmt välkomna, avslutar Jonas Mårtensson.
Bankettmenyn kostar 299 SEK och finns tillgänglig på utvalda MAX-restauranger i Stockholm. Menyn kommer i begränsad upplaga och serveras under en begränsad period mellan den 6–10 december, eller tills den tar slut.
5 Dec 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt