Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare

 
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgareInspirationen till Brooklyn Tribute är hämtad från en restaurang i New York. Burgaren Brooklyn Tribute lanserades på samtliga MAX-restauranger den 9 januari. Burgaren kan beställas med svenskt nötkött eller kyckling samt de vegetariska varianterna Plant Beef, Crispy Supreme och Grilloumi.

Inspirationen till burgaren är hämtad från New York. Burgarnördar har länge vallfärdat till New York-haket Pizza Loves Emily, för att äta den berömda Emmy-burgaren. På MAX Burgers är man också förtjust i Emmy-burgaren. Därför lanserar MAX på torsdag den 9 januari Brooklyn Tribute – en burgare som tar inspiration av och hyllar originalet från New York. Brooklyn Tribute är en intensiv burgare där såsen med gochujang får stå i rampljuset.

Emmy-burgaren anses av många vara världens bästa burgare och dess sås har vunnit många hjärtan, och magar. Det är också såsen som MAX hyllar och inspireras av. Brooklyn Tribute-såsen är en mildare variant av den amerikanska inspirationen. Den görs precis som originalet på den koreanska chilipastan gochujang som erbjuder en smakrik hetta. Men på MAX har man lagt till majonnäs som mjukar upp det heta och balanserar smakerna.

– När jag provade Emmy-burgaren föll jag direkt för såsen och tänkte att ”det här måste vi ta hem till Sverige”. I Brooklyn Tribute är det verkligen gochujangsåsen som spelar huvudrollen. Såsen levererar en riktig smakexplosion och skapar en intensiv burgare. Perfekt för burgarälskare som vill drömma sig bort till New York för en liten stund, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Förutom den heta gochujangsåsen serveras Brooklyn Tribute i ett gyllenrostat Friscobröd med cheddarsmältost, saltgurka, krispig isbergssallad samt både rå gul lök och picklad rödlök vilket ger en bra textur.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max Burgers