Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Seafood Summit arrangeras

 
  • Nordic Seafood Summit arrangeras

    Nordic Seafood Summit arrangeras

Föregående
Nästa
 
Den 22–23 januari kommer Eriksbergshallen i Göteborg återigen att förvandlas till en pulserande arena för sjömatsbranschen. Med över 70 utställare och upp mot 1 000 förväntade besökare kommer Nordic Seafood Summit 2025 att vara en plattform för att utforska innovationer och framtidsmöjligheter inom branschen.

- Vi ser fram emot att välkomna hela Norden till Göteborg. Vår summit är en unik mötesplats där nya samarbeten och idéer föds. Hållbarhet är hjärtat i allt vi gör, och vi vill inspirera både stora och små aktörer att ta nästa steg mot en ljusare framtid säger Emelie Hennström, projektledare för Blå bioekonomi på Innovatum Science Park.

Innovatum Science Park är huvudprojektledare för Nordic Seafood Summit som är icke-vinstdrivande och ägs av Nordiska fiskmässan och utvecklas med stöd från Västra Götalandsregionen och Jordbruksverket.
Scenprogrammet inleds i år med Christina Nordin, generaldirektör Jordbruksverket och Madeleine Jonsson, ordförande miljö- och regionutvecklingsnämnden Västra Götaland som bland annat belyser sjömatens roll i beredskapstider och i en hållbar livsmedelsförsörjning. Programmet är fyllt med representanter från handeln, livsmedelsindustrin, akademi och offentlig sektor som delar sina insikter om den svenska sjömatsbranschens hälsa och framtid.

 En annan central punkt är vattenbrukets potential, där en paneldebatt med nordiska experter diskuterar utmaningar och möjligheter inom hållbar fiskodling. Dessutom kommer Jordbruksverket hålla ett pass som fokuserar på sjömatens betydelse för Sveriges livsmedelsberedskap.NSS+ platsen där dialog och innovation möts

Under det nya konceptet NSS+ erbjuds deltagarna en rad specialiserade sidoevent. Här kan besökare som önskar gå in på djupet ta del av workshops, rundabordssamtal och bygga nätverk.

- Med ett nytt, större scenområde och ännu fler spännande sidoevent under NSS+ blir Nordic Seafood Summit 2025 ännu bättre än tidigare, säger Pelle Lindquist Omberg, en av initiativtagarna till Nordic Seafood Summit som nu står inför sitt tredje år.

NSS+ fokuserar bland annat på hållbar fiskuppfödning, värdehöjning av marina restströmmar och innovativa finansieringslösningar för sjömatsbranschen. En av de mest efterlängtade programpunkterna är provsmakningen "Framtidens sjömat", där offentlig sektor får möjlighet att upptäcka innovativa produkter som kan forma morgondagens menyer. Här bjuds bland annat laxfalukorv, tångsallad, musselbullar och sillfärs.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Innovatum Science Park.