Nordic Seafood Summit arrangeras
15 Jan 2025
- Vi ser fram emot att välkomna hela Norden till Göteborg. Vår summit är en unik mötesplats där nya samarbeten och idéer föds. Hållbarhet är hjärtat i allt vi gör, och vi vill inspirera både stora och små aktörer att ta nästa steg mot en ljusare framtid säger Emelie Hennström, projektledare för Blå bioekonomi på Innovatum Science Park.
Innovatum Science Park är huvudprojektledare för Nordic Seafood Summit som är icke-vinstdrivande och ägs av Nordiska fiskmässan och utvecklas med stöd från Västra Götalandsregionen och Jordbruksverket.
Scenprogrammet inleds i år med Christina Nordin, generaldirektör Jordbruksverket och Madeleine Jonsson, ordförande miljö- och regionutvecklingsnämnden Västra Götaland som bland annat belyser sjömatens roll i beredskapstider och i en hållbar livsmedelsförsörjning. Programmet är fyllt med representanter från handeln, livsmedelsindustrin, akademi och offentlig sektor som delar sina insikter om den svenska sjömatsbranschens hälsa och framtid.
En annan central punkt är vattenbrukets potential, där en paneldebatt med nordiska experter diskuterar utmaningar och möjligheter inom hållbar fiskodling. Dessutom kommer Jordbruksverket hålla ett pass som fokuserar på sjömatens betydelse för Sveriges livsmedelsberedskap.NSS+ platsen där dialog och innovation möts
Under det nya konceptet NSS+ erbjuds deltagarna en rad specialiserade sidoevent. Här kan besökare som önskar gå in på djupet ta del av workshops, rundabordssamtal och bygga nätverk.
- Med ett nytt, större scenområde och ännu fler spännande sidoevent under NSS+ blir Nordic Seafood Summit 2025 ännu bättre än tidigare, säger Pelle Lindquist Omberg, en av initiativtagarna till Nordic Seafood Summit som nu står inför sitt tredje år.
NSS+ fokuserar bland annat på hållbar fiskuppfödning, värdehöjning av marina restströmmar och innovativa finansieringslösningar för sjömatsbranschen. En av de mest efterlängtade programpunkterna är provsmakningen "Framtidens sjömat", där offentlig sektor får möjlighet att upptäcka innovativa produkter som kan forma morgondagens menyer. Här bjuds bland annat laxfalukorv, tångsallad, musselbullar och sillfärs.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Innovatum Science Park.
15 Jan 2025
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"