O’Learys mål är 200 restauranger i Norden

Idag, den 4 april slår O´Learys upp portarna till en helt ny restaurang på Borås Centralstation. Under 2014 kommer O’Learys tillsammans med SSP satsa stort på expansion och förutom i Borås öppna upp restauranger i städer så som Beijing och Abu Dhabi.

O’Learys grundades i Sverige 1988 och finns idag tillsammans med SSP representerade i sex länder. De 85 franchisebaserade restaurangerna kännetecknas av att sporten alltid står i centrum i kedjans Bostoninspirerade lokaler.

Idag öppnar man upp en restaurang på Borås Centralstation, där inte bara alla resenärer utan även Boråsborna en  möjlighet att ta del av O’Learys  koncept med mat, dryck, sport och nöje.

–  Då O’Learys är ett av våra allra mest uppskattade varumärken gör det oss glada att få öppna upp en restaurang på centralstationen i Borås. Vi är övertygade om att restaurangen kommer att göra succé och tas emot med glädje av både lokalbefolkningen och resenärer, säger Lars Edengréen, VD SSP Sweden.

–  Vi satsar starkt på expansion den närmsta tiden, både nationellt och globalt. Det är alltid roligt när vi kan öppna upp på nya orter i Sverige där fler får tillgång till vårt fantastiska koncept. Inom Norden har vi som mål att nå 200 restauranger inom fem år och på längre sikt 150-200 restauranger även utanför Norden. Under 2014 kommer vi att öppna upp enheter i både Asien och Mellanöstern. Det är en intensiv och spännande tid som väntar, avslutar Wilhelm Vintilescu, VD O’Learys Trademark.

Idag, den 4 april slår O'Learys upp portarna till en helt ny restaurang på Borås Centralstation. Idag, den 4 april slår O’Learys upp portarna till en helt ny restaurang på Borås Centralstation. Foto: O´Learys

 

O’Learys – The No1 Sportsbar är en nöjesrestaurang som skapar känslan av att vara ett andra vardagsrum, Your Second Living Room. O’Learys grundades 1988 av krögarprofilen Jonas Reinholdsson den första enheten öppnade den 16 november i Göteborg. I dag finns O’Learys i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien och Singapore. Totalt cirka 85 anläggningar, varav ett flertal i köpcentrum. Restaurangerna drivs av lokala franchisingtagare. Kedjans totala omsättning för 2013 uppgick till 1,3 miljard kronor. Mer information hittar du på olearys.se   

SSP,- driver restauranger, barer, caféer och butiker på flygplatser, järnvägsstationer, vägkrogar, gallerior, konferenscenter, idrottsarenor samt inom andra trafikplatser. Efter 60 år i branschen har SSP idag över 30 000 medarbetare som tar hand om drygt fem miljoner kunder varje vecka. Företaget har verksamhet på fler än 140 flygplatser och 250 järnvägsstationer samt driver över 2 150 enheter i mer än 30 länder över hela världen. SSP har en bred portfölj av över 200 internationella, lokala och franchisade varumärken. Bland dessa återfinns Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, Burger King, M&S Simply Food, Bonne Journée, Pizza Hut, Caviar House & Prunier samt det ledande japanska varumärket Ajisen Ramen, liksom attraktiva koncept som till exempel Montreux Jazz Café i Genève och Bambini Wine Room i Sydney. Läs mer på www.foodtravelexperts.com/sweden

Läs också