Printz – Sveriges första korvrestaurang

3.printz

Mitt i Tolv Stockholm i Tele2 Arena har Ricard Constantinou, matentreprenör och grundare av Panini Internazionale, öppnat Sveriges första korvrestaurang med egen korvfabrik och ett ölbryggeri där det serveras eget arenaöl.
– Här tillverkar vi alla korvar för hand. Här är även varmkorven en finvarmkorv, som stoppats för hand.

Gästerna ska få en upplevelse i atmosfär och känsla, ­hantverk och tillagning i nyöppnade Printz i Tele2 Arena. Gästerna ska få en upplevelse i atmosfär och känsla, ­hantverk och tillagning i nyöppnade Printz i Tele2 Arena.

Hos nyöppnade Printz stoppas korvar på löpande­ band – fast för hand. Bakom en glasruta intill matsalen hänger köttstycken på rad, gästerna har full insyn i både förvaring och tillverkning. All korv- och salamitillverkning, detaljstyckning och hängmörning sker i restaurangens eget korvmakeri.
– Printz plockar upp Slakthusområdets korvtradition på ett eget sätt och är Sveriges första riktiga korvrestaurang av rang. I stort sett allt som serveras är egentillverkat på plats. Naturligtvis serveras även rätter utan inslag av korv, säger Ricard Constantinou.
I den delen som kallas för Matsalen är korvarna stoppade med bland annat hummer, pilgrimsmusslor och rådjur och i Mathallen kan gäserna beställa en egen rätt eller delar flera rätter med sitt sällskap. I avdelningen som kallas Grillen finns allt som hör den klassiska korvgrillen till, men på en helt ny nivå med egentillverkade tillbehör. Åtta sorters senap, nio sorters ketchup och sju sorters majonnäs, bara för att nämna några.
– Oavsett vad jag tar mig för är kvaliteten viktigast. Sedan gör jag det gärna på nya, innovativa sätt. Sätt som kanske ingen annan har tänkt på. Jag lever efter devisen att allt är möjligt

Korv och öl
En del av öllistan består av svenska mikrobryggerier, cuvée och vintage­öl, medan det i ölhallen utlovas glad stämning och mycket öl, bland annat från utvalda mikrobryggerier. Företag kan boka skräddarsydda konferenser och event med inslag av olika typer av provningar.
– Vi kommer att ha 400 sorters öl och 38 på pump, berättar ­Ricard Constantinou.

Exempel från menyn i Printz grill:
Korv på torsk i bröd med rökt paprikasås och rostad lök
Kryddig lammkorv i bröd med BBQ sås och coleslaw spetsad med grov senap, chili och koriander
Kikärtskorv och/eller merguez med couscous
Tabouille och myntayoggi i pitabröd

Exempel från menyn i Printz mathall:
Förrätt: Syrad torsk med sallad av äpple, valnötter, betor och örter
Varmrätter: Wallenbergare
En slät kalvkorv med gröna ärtor, lingon, brynt smör och potatispuré.
Egenstoppade korvar på bricka med kökets egna tillbehör.
Oxkorv, älgkorv, kikärtskorv, torskkorv, salsiccia med flera.

Text & foto: Annika Rådlund

Läs också