Kronfågel delar här med sig av ett recept på en snabblagad indisk gryta, kormagryta med kyckling och curryrostade kikärtor och sesamnaan-bröd. Här har de använt nylanserade Minutstrimlor Lårfilé, vilket passar bra om man snabbt vill göra en kycklingrätt.
Ingredienser
4 portioner
Tillagningstid: 1 timme
1 förpackning Minutstrimlor – Lårfilé, 550 g
1 gul paprika
1 rödlök
1 msk riven ingefära
raps- eller olivolja till stekning
1 burk kormasås, 350 g + 1 dl vatten
1 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak
färsk mynta
Curryrostade kikärtor
1 förpackning kikärtor, 380 g
1 vitöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
Naanbröd
1 förpackning naanbröd, 260 g
20 g smör
1 msk sesamfrön, gärna svarta och vita
2 tsk flingsalt
Till servering
Basmatiris
Tillagning
Curryrostade kikärtor:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper. Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.
Naanbröd:
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.
Kormagryta:
Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.