Sverige är en av de snabbast växande marknaderna i världen för Guinness

Försäljningen av Guinness har nått nya rekord
Guinness investerar 340 miljoner kronor i att fördubbla produktionen av sin alkoholfria stout, Guinness 0,0.
Guinness investerar 340 miljoner kronor i att fördubbla produktionen av sin alkoholfria stout, Guinness 0,0.

Guinness investerar 340 miljoner kronor i att fördubbla produktionen av sin alkoholfria stout, Guinness 0,0, vid det ikoniska St James’s Gate-bryggeriet i Dublin. Beslutet kommer efter en global boom och virala trender på sociala medier som drivit upp efterfrågan på Guinness till nya rekordnivåer.

I Sverige, en av de snabbast växande marknaderna i världen för Guinness, ökade försäljningen med hela 450 000 liter under 2024.  Innan St. Patricks day 2025 meddelade Guinness att försäljningen nådde nya rekord under fjolåret och statistik från Carlsberg Sverige visar att efterfrågan skjuter i höjden i takt med att fler svenskar ansluter sig till firandet. Under mars 2024 ökade försäljningen med cirka 70 %, och i år estimerade Carlsberg Sverige att den skulle stiga med 200 % på restauranger och pubar runtom i landet.

– Jag tror vi ser nya rekord i år eftersom intresset verkligen är enormt, säger Ole Höglind.

Firandet av St Patrick´s Day som gick av stapeln för cirka en vecka sedan firas av 70 miljoner människor världen över.

– Trenden att allt fler firar Saint Patrick’s Day i Sverige har pågått länge, men den har verkligen fått en extra skjuts av Guinnessfebern, säger Ole Höglind, marknadsansvarig för Guinness i Sverige.

Fakta om Guinness
Guinness, ofta kallad ”Black Stuff”, bryggdes första gången redan 1759 när Arthur Guinness undertecknade ett 9 000-årigt hyresavtal för St. James’s Gate Brewery i Dublin. Idag säljs Guinness i över 120 länder och är för många synonymt med öltypen stout.

Läs också