Den 27:e oktober till 3:e november arrangerar Bibendum en Konradfestival på Soldaten Svejk, Östgötagatan 35 i Stockholm. Det är ett tillfälle för nyfikna att prova opastöriserad och ofiltrerad Konrad på fat – en typ av öl som alltid varit mycket populär i Tjeckien, men som vi svenskar sällan får möjlighet att prova.
“I Tjeckien levererades den här typen av öl till de avlägsna bergsbyarna före första snön kom, och vägarna snöade igen. Det ölet var tvunget att räcka över hela vintern eftersom byarna blev isolerade då vägarna oftast inte var farbara förrän fram i mars när snön smälte. Förr i tiden förvarades faten alltid i stenkällare för att hålla ölen vid konstant temperatur även vid sträng kyla och den här typen av bergsjäst öl har alltid varit mycket populärt.” förklarar bryggmästaren på Konrad.
Soldaten Svejk som står värd för arrangemanget är unik på många sätt. Tack vare en hög ambition, jämn kvalitet och inte minst restaurangens autentiska tjeckiska miljö har man nu fått förtroendet att för andra gången någonsin servera opastöriserad Konrad utanför hemlandet.
Läs också
Bocuse d'Or
Svenska laget är redo för Bocuse d’Or Europe
Produktnyhet
Max har lanserat en helt ny burgare – Unicorn Burger
Bocuse d'Or
Svenska laget är redo för Bocuse d’Or Europe
Nyheter
Sushi Yama har öppnat på Arlanda
Minskat Matsvinn
Viking Line har halverat matsvinnet ombord