Tommy Myllymäkis tävlingsmeny

Tommy Myllymäki har precis lämnat ifrån sig sin sista rätten i uttagningen för Bocuse´d Or Europe 2014.  Om en dryg halvtimme kommer resultatet  från juryn – men räcker det ända fram? 

I dag torsdag 8 maj har Tommy Myllymäki och hans team jobbat hårt under karnevalsliknande yra på Stockholmsmässan. Svenska flaggor har vajat hela dagen ifrån läktaren och rätterna har burits fram med ett öronbedövande dån av trummor och musik.

Om en liten stund är sanningens minut inne, kommer han att knipa guldmedaljen?

Enligt en intervju med Sveriges radio  är han inte helt nöjd med sin insats, utan tycker han att han har jobbat för långsamt.

Teamarbete Bra teamwork vid uppläggningen.  Blir det guld för Tommy Myllymäki? Foto: Annika Rådlund

Tommy Myllymäkis köttallrik. Tommy Myllymäkis köttallrik. Foto: Annika Rådlund

 

Tommy Myllymäki tävlingsmeny 
Fiskmenyn:
Sej med havssmaker, brynt smör och
pepparrot
– Mildrökt färserad sej med champinjoner
och krispigt fjäll
Emulsion med brynt smör och ättika
Sallad med blåmussla, vit sparris, broccoli
och havsblad
Ostron i variation med syrad gurka och
alger
tempererad tartar
pocherat ostron
ostronskum
Pepparrot, kålrabbi och tapioka

Köttmenyn:
Skinka av svensk unggris på fyra vis
– Grillad skinkstek med frasig svål och
vilda örter
– Rillette på ugnsstekt skinka och svål
Steksky med vinäger och peppar,
svampgrädde
-Tryffelstuvad grisfot i blodcrust
-Vårsvampfärserad lägg glacerad med sirap
och peppar
Lättpicklad vårlök och ramslök
Rökt vit sparris med ägg
Jordärtskocka med dragon

 

Läs också