Zeta lanserar Piadina Romagnola IGP alla Riminese som tillagas snabbt och enkelt i stekpannan. Brödetär runt och tunt och kan fyllas med valfria italienska delikatesser som exempelvis mozzarella, charkuterier, pesto och grönsaker. Rätten har anor från 1300-talet och kommerursprungligen från regionen Romagna men är idag populäri hela Italien.
Det tunna brödet kan snabbt fyllas med valfria italienska delikatesser, här ett recept på Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto och Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin.
4 PIADINA
4 msk Zeta Tomatpuré
1 frp Zeta Piadina, 360 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana,
290 g 1 frp Zeta Prosciutto cotto,
100 g 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano,
85 goregano, torkad
250 g coctailtomater, blandade färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
70 g rucola
Bred tomatpuré på en piadina.
Lägg brödet i enhet stekpanna med lite olivolja.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Det behövs en halvmozzarella per piadina. Fördela mozzarellan jämt över tomatpurén.
Lägg på skivor av skinka, tomater och strö överriven parmesan och torkad oregano.
Låt ligga i pannan någon minut tills osten börjarsmälta en aning. Strö över rucola, vik över halvabrödet och servera direkt.
Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin
4 PIADINA
4-6 st stora skogschampinjoner
1 liten klyfta vitlök, pressad
1 kvist rosmarin
salt
250 g cocktailtomater
1 frp Zeta Piadinabröd, 360 g
1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel, 140 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
70 g späda salladsskott
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Gör så här:
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.