Stockholms bästa semla utsedd av bageribranschen

Årets vinnare i Stockholms officiella semmeltest blev Älvsjö Konditori & Bageri. Tvåa kom Söderbergs Bageri och trea blev Bageri Passion. Konferencier var Steffo Törnqvist. Årets vinnare i Stockholms officiella semmeltest blev Älvsjö Konditori & Bageri. Tvåa kom Söderbergs Bageri och trea blev Bageri Passion. Konferencier var Steffo Törnqvist.

Semlan är idag ett älskat bakverk och i år uppskattas vi äta fem miljoner semlor under Fettisdagen. Årets vinnare av bästa stockholmssemlan blev Älvsjö Konditori & Bageri.

Stockholms bagare och konditorer har för andra året i rad anordnat ett officiellt semmeltest i Stockholm i samarbete med Historiska Museet. Med en kvalificerad jury och strikta bedömningskriterier stod mycket prestige på spel.

Det officiella semmeltestet var en av de stora höjdpunkterna under Brödfestivalen den 2-3 februari på Historiska Museet, där tjugo Stockholmsbagerier tävlade om titeln ”Stockholms bästa semla”.

Juryn bedömde semlorna utifrån utseende, bulle, mandelmassa och grädde.

– Årets vinnare, Älvsjö Konditori & Bageri, bakade en perfekt semla med god bulle och mycket bra fyllning. Alla smaker kompletterade varandra, vilket gjorde detta till den bästa semlan. Tack vare den professionella juryn är det här officiella semmeltestet mycket prestigefullt i branschen. Vi hoppas även att denna tävling kan inspirera och vägleda andra semmelälskare till egna tester, säger Heléne Johansson, ordförande för Stockholms bagare & konditorer.

Juryn bestod av Elisabeth Johansson, konditor och kokboksförfattare, Per Bäckström, konditor, Åsa Swanberg, matförfattare och chefredaktör på tidningen Baka samt Håkan Johansson, Bagarlandslaget. Konferencier var Steffo Törnqvist.

www.bageri.se

Läs också