24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
24 Maj 2022
Första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet.
På plats Restaurang Aira fanns också Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg.
– Det märks att svensk gastronomi är starkare än någonsin. Jag är häpen över vilken nivå våra kockar håller. Det ska bli mycket spännande att följa de allra bästa hela vägen till finalen i höst, säger hon.
Följande kockar går (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:
Björn Glans, Stiftsgården Åkersberg, Höör
Joakim Kjaerkner, Brasserie Du Sud, Ystad
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Anton Kardell, Human, Göteborg
William Brittsjö, Restaurang Etoile, Stockholm
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Jim Florin, Den Gyllene Abborren (Toftaholm Herrgård), Vittaryd
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Fylkinge
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
Mattias Göransson, High court Malmö – Restaurang Ivar, Malmö
Oskar Persson, Restaurang Publiken, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Varberg
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Magnus Åkerström, Teaterbaren, Stockholm
Emma Fyman, Två Skyttlar, Kinna
Jessie Sommarström, Urban Deli, Stockholm
Pontus Lindgren, Omaka, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Marcus Bortheiry, Bang Matbar, Göteborg
David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, Stockholm
Wael Abdulkader, Grand Hotell i Lund
Viktor Thulin, Matrummet, Lund
Ola Wallin, Hällsnäs Hotell och Restaurang, Göteborg
Carl Jonsson, Vilda Restaurang, Göteborg
Fakta om tävlingen:
I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2022 sitter några av Sveriges främsta kockar men också andra personer med gastronomisk kompetens både från både Sverige och utomlands.
Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: anmälan (receptkvalet), kvaltävling och final. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock 2022 går av stapeln den 15 september på Annexet i Stockholm.
24 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"