Årets kock lagar mat med kockelever i Eslöv
10 Mar 2022
Det kommer att bli en högtidsdag på skolan med den specialkomponerade trerätters-menyn. Förrätten består av blomkålssoppa med rostad rosenkål och friterad grönkål och till varmrätt blir det kalkonrullader med konfiterad svamp, plockat anklår och rotselleripuré.
Eleverna skapar desserten
Desserten kommer elever från restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning bageri och konditori, att själva skapa. Exakt vad det blir för dessert avslöjas på fredag. Det kommer att bli någon sorts mousse, där eleverna själva skapar varianter.
– Jag bjöd in konditoreleverna att fira med oss, berätta Mattias Buttler, förstekock på Carl Engström-skolan.
Att få komponera och laga menyn tillsammans med Ludwig Tjörnemo som blev Årets kock 2020, i SM i professionell matlagning, är priset för vinsten i Arla Guldko-tävlingen. Carl Engström-skolans kock Mattias Buttler med kolleger vann 2021 i kategorin Bästa Matglädjeskola.
– Många har gratulerat oss till vinsten och jag tror att många har fått upp ögonen för att man faktiskt kan tävla i skolmåltider, säger Mattias Buttler. Jag är både glad och stolt över att vi vann och att sen få det här priset att under två dagar jobba med Årets kock är fantastiskt.
Foto: Samuel Uneus
10 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"