Årets påsköl från Jämtlands Bryggeri
25 Mar 2021
Jämtlands Bryggeri har två påsk-ale i sitt sortiment: Jämtlands Påskebrygd och Jämtlands Påsköl. Påskebrygd som ska passa till påskbordets alla delikatesser, från sillen till köttbullen samt Påskölen som är lite kraftigare och passar bra till lite smakrikare mat och är ett givet val till påsklammet. Önskas alternativ med lägre alkoholhalt rekommenderas Påskölen i folkölsvariant 3,5%.
– Våra påsköl är två välbryggda ale med balanserade smaker, bryggda för att passa till påskens många delikatesser, säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.
De båda påskölen har blivit något utav en klassiker i Jämtlands Bryggeris sortiment. Flaskorna med röd respektive gul etikett pryds av en illustration av Storsjöodjuret och har i år fått en uppdatering för att mer likna övriga produkter i sortimentet.
Produkterna lanseras i Systembolaget sortiment TSS och finns tillgängliga över hela landet.
Jämtlands Påskebrygd
Ölstil: Brown ale
Färg: Mörk kopparbrun med äggskalsfärgat skum.
Doft: Lätt maltig doft med rostade nyanser, citrusfruktig humlearom.
Smak: Toner av kavring och nyanser av torkad frukt och citrus, inslag av smörkola. Fin beska som inte känns för tung.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt, chockladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, cascade, east kent golding, chinook.
Serveringstemperatur: 13-15 grader
Jämtlands Påsköl
Ölstil: Ale
Färg: Mörkbrun, chokladbrun färg med ljust, beigefärgat skum.
Doft: Fyllig maltdoft med inslag av mörkt bröd och fruktiga humletoner.
Smak: Tydlig maltkropp med rostade toner och inslag av torkad frukt samt mörk sirap. Balanserad, tydlig beska och väl avvägd sötma.
Malt: Ale malt, karamellmalt, pale crystal malt, crystal malt chokladmalt.
Humle: Hallertau northern brewer, east kent golding, tettnang.
Serveringstemperatur: 14-16 grader
Källa och foto: Jämtlands bryggeri
25 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"