Årets sommarjobbare ska utses
3 Sep 2020
– Efter branschens mycket tuffa period är det extremt viktigt att vi hjälps åt att lyfta fram möjligheterna som finns med att jobba inom hotell- och restaurang.
Precis som förra året delas priser ut i tre kategorier; restaurang, hotell och kök. Har man under sommaren 2020 haft en duktig sommarjobbare ska man med andra ord passa på att nominera medarbetaren innan den 18 september.
– När vi startade tävlingen var ambitionen att lyfta just unga inom branschen och visa på de karriärsmöjligheter som finns. Men aldrig trodde jag då att det skulle bli så viktigt som det är nu att bevisa branschens framtidsmöjlighete, säger Fredrik Åström.
Förutom titeln delas det, tillsammans med Swiss Education Group, ut ett stipendium på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheter att utvecklas inom sitt kunskapsområde.
Fredrik Åström är till vardags VD på Svenska Kulturpärlor.
–Precis som branschen i stort har Svenska Kulturpärlor tvingats till neddragningar under året men börjar nu se ljuset i tunneln och behöver åter rekrytera personal.
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta. Det är alla platser för konferens, möten, bröllop och matupplevelser.
– Det har varit tvära kast, minst sagt, men nu är det viktigt att visa att branschen erbjuder unga medarbetare en framtid och en karriär, annars riskerar vi att tappa en hel generation duktiga medarbetare som kan hjälpa Sverige att ligga i framkant vad gäller värdskap.
Han förklarar att alla Sveriges hotell och restauranger har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare på aretssommarjobbare.se. Sista dag för nominering är i år den 18:e september.
3 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"