Årets sommarjobbare ska utses
3 Sep 2020
– Efter branschens mycket tuffa period är det extremt viktigt att vi hjälps åt att lyfta fram möjligheterna som finns med att jobba inom hotell- och restaurang.
Precis som förra året delas priser ut i tre kategorier; restaurang, hotell och kök. Har man under sommaren 2020 haft en duktig sommarjobbare ska man med andra ord passa på att nominera medarbetaren innan den 18 september.
– När vi startade tävlingen var ambitionen att lyfta just unga inom branschen och visa på de karriärsmöjligheter som finns. Men aldrig trodde jag då att det skulle bli så viktigt som det är nu att bevisa branschens framtidsmöjlighete, säger Fredrik Åström.
Förutom titeln delas det, tillsammans med Swiss Education Group, ut ett stipendium på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheter att utvecklas inom sitt kunskapsområde.
Fredrik Åström är till vardags VD på Svenska Kulturpärlor.
–Precis som branschen i stort har Svenska Kulturpärlor tvingats till neddragningar under året men börjar nu se ljuset i tunneln och behöver åter rekrytera personal.
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta. Det är alla platser för konferens, möten, bröllop och matupplevelser.
– Det har varit tvära kast, minst sagt, men nu är det viktigt att visa att branschen erbjuder unga medarbetare en framtid och en karriär, annars riskerar vi att tappa en hel generation duktiga medarbetare som kan hjälpa Sverige att ligga i framkant vad gäller värdskap.
Han förklarar att alla Sveriges hotell och restauranger har möjlighet att nominera sin bästa sommarjobbare på aretssommarjobbare.se. Sista dag för nominering är i år den 18:e september.
3 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"