Ansökningsrekord till yrkesutbildningen Hotell- och turismprogrammet
2 Apr 2024
Det är färre och färre personer som väljer yrkesutbildning på gymnasiet, samtidigt som flera branscher är i stort behov av arbetskraft med lärlingskompetens. Just inom besöksnäringen är behovet efter två år av pandemi och mångårig förlorad kompetens extra stort. I dagsläget går omkring 230 personer per år utbildningen Strawberry Hotell- och turismprogrammet på Realgymnasiet som finns i Stockholm, Linköping, Malmö, Göteborg och Sundsvall.
- Det är otroligt roligt att vår utbildning som vi driver tillsammans med Realgymnasiet går så bra och är så populär. Vi får fler och fler sökande varje år, vilket har resulterat i att vi kan starta på nya platser - senast ut är Sundsvall. För oss är utbildningen en fantastisk möjlighet att motivera och utveckla framtidens stjärnor inom hotell- och besöksnäringen, säger Tina Hedman, Hotelldirektör på Quality Hotel Globe och ansvarig för utbildningen från Strawberry.
Utbildningen ger stora färdigheter inom hotelldrift och ledarskap med ambitionen att skapa en stabil grund för eleverna att bygga sin framtida karriär på. Jasmina Ben Mohamed tog examen 2021 och har arbetat på Quality Hotel Friends i två år deltid på andra hotell i Stockholm, som Clarion Sign, At Six och Comfort Solna. Till slut hittade Jasmina sin plats på Comfort Hotel Solna, där hon nu är koncernens yngsta Barception Manager, bara 21 år gammal.
- Efter studenten så hade jag stora möjligheter att jobba på de andra hotellen då jag lärt mig systemen och kunde mycket om Strawberry - tack vare skolan. Alla chefer jag haft har varit imponerade av mina kunskaper jag haft med mig från skolan. Tack vare att vi haft praktik på alla avdelningar på Quality Hotel Globe har jag fått en stor förståelse för hur driften i hela hotellet fungerar. Utbildningen har verkligen öppnat ögonen för mig och tagit mig in i en helt fantastisk bransch, säger Jasmina BenMohamed, Barception Manager på Comfort Hotel Solna.
Jobbgaranti
Efter utbildningen är eleverna garanterade sex månaders provanställning på ett av hotellen inom Strawberry. Liam Hedman gick utbildningen och tog examen 2022 och har sedan dess hunnit testa ett flertal olika roller inom koncernen.
- Strawberry Hotell - och Turism programmet med Realgymnasiet har verkligen banat vägen för min karriär. Från min första roll på kundservice har jag kunnat jobba som sociala medier-admin, varit en del av content-teamet under vår rebranding till Strawberry och jobba med det centrala säljteamet. Utbildningen har inte bara försett mig med den nödvändiga kunskapen, utan även skapat en stark känsla av tillhörighet inom företaget. Detta har gett mig självförtroendet att ta vara på de möjligheter som erbjudits sedan jag tog studenten, säger Liam Hedman, Sales Manager på Strawberry.
Ansökan till Realgymnasiet är stängd och i år beräknas 70 elever ta studenten och ytterligare 106 elever påbörja sin gymnasieutbildning hos Strawberry och Realgymnasiet.
2 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen