BE WTR vill förhöja smakupplevelsen av vatten
17 Jun 2024
Idén till ett nytt vattensystem föddes när entreprenören Mike Hecker såg hur klimatförändringarna påverkade glaciärerna i hemlandet Schweiz. Han ville skapa ett hållbart vatten utan flaskor och miljöpåfrestande transporter. Han köpte upp ett befintligt, svenskt vattenföretag, flyttade verksamheten till Schweiz, vidareutvecklade det och har tillsammans med sitt team skapat ett patenterat vattensystem som renar vattnet samtidigt som de naturliga mineralerna bevaras.
– Att vara innovativ i en vattenbransch utan att tillsätta smaker eller andra ämnen är utmanande. Vi har återuppfunnit hur vatten ska drickas, säger Mike Hecker.
Hållbarheten är i fokus, men Mike Hecker och hans team har också siktet inställt på att uppgradera vattendrickandet som helhet.
– Det ska inte bara vara något som man dricker till maten, utan en del av måltidsupplevelsen, säger svenska Emilia Molin, BE WTRs globala hållbarhets- och kommunikationschef.
En del i detta är en vackert utformad, återanvändbar glasflaska med en resonator i botten som får vattenmolekylerna att ”dansa”.
– Detta ger vattnet en viss mjukhet och textur som gör att smaklökarna öppnar upp och blir mer mottagliga för alla nyanser i måltiden, både med stilla och kolsyrat vatten.
I dag har vattnet anammats av de franska och schweiziska Guide Michelinkrogarna sprider sig till resten av världen, framför allt i Mellanöstern och Asien, men även i Sverige och övriga Norden.
Emilia Molin poängterar att helheten är viktig – från hållbarheten som genomsyrar varje steg till vattnets unika egenskaper och den snyggt designade flaskan.
– Vi bidrar till att sätta ett värde på vattnet och att bättre uppskatta dess betydelse. Även FN har betonat att vi måste värdera vatten högre eftersom drickbart vatten kommer att vara en bristvara i framtiden.
Ett vattensystem baserat på kranvatten är en enkel och effektiv lösning för restauranger som vill vara hållbara och öka lönsamheten.
– Ett hotell i Dubai importerade tidigare en och en halv miljon plastflaskor från Europa varje år, något de ha slutat med nu när de har blivit vår kund. Bra för miljön – och så tjänar de dessutom mer pengar, säger Emilia Molin stolt.
17 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"