Bodén & Lindeberg lanserar nyheter inför julbaket
14 Nov 2022
Näringsrika produkter i matlagningen har de senaste åren blivit allt viktigare. Bodén & Lindeberg har alltid satsat på funktionella ingredienser till bakning, frukostblandningar eller för addera spännande smaker från världens alla hörn i sin matlagning. Snart är det dags att börja med julmaten och då kan torkad frukt användas som ett naturligt sötningsmedel i exempelvis bakning, eller på ett enkelt och hälsosamt sätt ta de traditionella julrätterna till en ny nivå.
Nu släpper Bodén & Lindeberg ett första urval av deras befintliga produktsortiment även till dagligvaruhandeln, för att kunna erbjuda hållbara råvaror med hög kvalité även för hemmakocken. Sortimentet består av torkad frukt och nötter – näringsrika produkter som kan användas i den hemmagjorda müslin, eller för att höja smakerna i höstgrytan. Produkterna finns tillgängliga nu.
Bodén & Lindeberg har sedan länge levererat råvaror till omtalade bagerier så som Lillebrors bageri, Thelins och Skeppsbro bageri i Stockholm.
– Eftersom vi är ett familjeägt företag och har lång erfarenhet som smakspecialister, har vi alltid hanterat nötter och frukt på ett omsorgsfullt sätt och blivit experter på att välja de bästa råvarorna. Kvalité och hållbarhet har alltid varit viktigt för oss, därför har vi valt att inte ha några mellanhänder utan vi beställer direkt från källan till vår lokala produktionsanläggning, säger Markus Engelbrekts, VD på Bodén & Lindeberg.
Varorna importeras direkt från ursprunget utan mellanhänder.
– Det är väldigt roligt att vi äntligen har tagit steget till att kunna erbjuda våra produkter även till slutkonsument. Nötter och frukt i matlagningen har många fördelar och vi har sett en ökning i efterfrågan på den typen av råvaror i takt med att allt fler svenskar väljer att laga och baka hälsosammare. För oss blev det självklara steget att bredda vårt erbjudande till dagligvaruhandeln, fortsätter Markus Engelbrekts.
14 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"