Bygger pop up - restaurang i ett gigantiskt knäckebrödspaket
16 Nov 2023
Wasa har tillsammans med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz har man tagit fram en rad recept som öppnar upp för nya användningsområden. I samband med lanseringen av dessa receptsamarbeten bygger man också en pop-up restaurang i formen av ett knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken
Inne i restaurangen ska det serveras en meny bestående av bland annat knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, en sötpotatis -& morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel och en avslutning bestående av Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.
Menyn syftar till att inspirera kring smak, hälsa och hållbarhet – något som Wasa arbetar med i olika former under årets alla dagar.
- Maten som serveras på denna unika pop up, och som vi vill dela med er, kretsar kring just smak, hälsa och hållbarhet - något som är oerhört viktigt för oss. Alla rätter och råvaror produceras på ett så hållbart sätt som möjligt, där hälsa speglas i platsen för restaurangen och vägen dit, men även i Wasas Det har varit fantastiskt kul att utveckla en hel meny med knäckebröd som huvudpjäs och upptäcka oändliga användningsområden, säger Emmy Hammelfelt från Foodgeekz.
- Vi vill visa att hårda och bra val kan också val roliga och goda. Knäckebröd är inte ”tråkigt”, eller begränsat till en bit hårt bröd med endast smör på (även om det kan vara helt fantastiskt i all sin enkelhet). I detta samarbete vill vi med hjälp av Emmy & Evelina visa upp nya användningsområden. Att få presentera knäckebröd i en helt unik miljö, och med en modern tolkning, känns otroligt kul, säger Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager, på Wasa.
Upp för backen ska gästerna få bli coachade av antingen Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"