Bygger pop up - restaurang i ett gigantiskt knäckebrödspaket
16 Nov 2023
Wasa har tillsammans med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz har man tagit fram en rad recept som öppnar upp för nya användningsområden. I samband med lanseringen av dessa receptsamarbeten bygger man också en pop-up restaurang i formen av ett knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken
Inne i restaurangen ska det serveras en meny bestående av bland annat knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, en sötpotatis -& morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel och en avslutning bestående av Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.
Menyn syftar till att inspirera kring smak, hälsa och hållbarhet – något som Wasa arbetar med i olika former under årets alla dagar.
- Maten som serveras på denna unika pop up, och som vi vill dela med er, kretsar kring just smak, hälsa och hållbarhet - något som är oerhört viktigt för oss. Alla rätter och råvaror produceras på ett så hållbart sätt som möjligt, där hälsa speglas i platsen för restaurangen och vägen dit, men även i Wasas Det har varit fantastiskt kul att utveckla en hel meny med knäckebröd som huvudpjäs och upptäcka oändliga användningsområden, säger Emmy Hammelfelt från Foodgeekz.
- Vi vill visa att hårda och bra val kan också val roliga och goda. Knäckebröd är inte ”tråkigt”, eller begränsat till en bit hårt bröd med endast smör på (även om det kan vara helt fantastiskt i all sin enkelhet). I detta samarbete vill vi med hjälp av Emmy & Evelina visa upp nya användningsområden. Att få presentera knäckebröd i en helt unik miljö, och med en modern tolkning, känns otroligt kul, säger Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager, på Wasa.
Upp för backen ska gästerna få bli coachade av antingen Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: