Cocktailrecept: Vegansk Citron & Kokosmartini
18 Dec 2022
Basen i drinken är Amarula Vegan, en gräddlikör fri från mejeri och laktos. Äggen i receptet, i den italienska marängen, kan bytas ut mot mot kikärtsspad.
Ingredienser (2 drinkar):
12 cl Amarula Vegan
6 cl Limoncello
1, 5 dl kokosdryck
4 cl sockerlag
1/2 citron (juicen)
2 st digestivekex (krossade)
Italiensk maräng till topping
Gör så här:
1. Gnid en citronklyfta runt kanten på två martiniglas och doppa i krossade digestivekex.
2. Häll Amarula Vegan, Limoncello, kokosdryck, sockerlag och citronjuice i en shaker.
3. Fyll med is och skaka.
4. Häll upp i kylda cocktailglas och toppa med italiensk maräng.
Italiensk maräng:
2 äggvitor* (*För en helt vegansk drink gör italiensk maräng på kikärtsspad)
1 dl socker
0,25 dl vatten
Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
2. När sockerlagen sjunkit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
3. Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan, vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
4. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
5. Toppa drinkarna med den italienska marängen och bränn av med en brännare, servera genast.
Av: Annika Rådlund Källa: Anora Foto: Malin Fränberg
18 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"