Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Cocktailrecept: Vegansk Citron & Kokosmartini

 
Cocktailrecept: Vegansk Citron & KokosmartiniAmarula Vegan Citron & Kokosmartini Amarula Vegan Citron & Kokosmartini är en drink med smak av citron och kokos och som toppas med fluffig maräng. En drink som även kan serveras istället för en nyårsdessert.

Basen i drinken är Amarula Vegan, en gräddlikör fri från mejeri och laktos. Äggen i receptet, i den italienska marängen, kan bytas ut mot mot kikärtsspad.

 

Ingredienser (2 drinkar):

12 cl Amarula Vegan
6 cl Limoncello
1, 5 dl kokosdryck
4 cl sockerlag
1/2 citron (juicen)
2 st digestivekex (krossade)
Italiensk maräng till topping

Gör så här:

1. Gnid en citronklyfta runt kanten på två martiniglas och doppa i krossade digestivekex.
2. Häll Amarula Vegan, Limoncello, kokosdryck, sockerlag och citronjuice i en shaker.
3. Fyll med is och skaka.
4. Häll upp i kylda cocktailglas och toppa med italiensk maräng.

 Italiensk maräng:
2 äggvitor* (*För en helt vegansk drink gör italiensk maräng på kikärtsspad)
1 dl socker
0,25 dl vatten


Gör så här:
 1. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
2. När sockerlagen sjunkit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
 3. Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan, vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
4. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
5. Toppa drinkarna med den italienska marängen och bränn av med en brännare, servera genast. 


        


Recept på en julig vegansk saffranscocktail finns här:




Av: Annika Rådlund Källa: Anora Foto: Malin Fränberg