The Winery Hotel, Sveriges första urban winery hotel, öppnar i Stockholm i januari 2016. Nu är det klart att kökschef Markus Gustafsson kommer att ansvara för arbetet i restaruangen och ansvarig för dryck blir vinprofilen Michel Jamais.
Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i restaurangen. Menyn kommer att vara vinorienterad med rätter inspirerade av vilken mat som passar till vinet. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla restaurangen.
– God mat är den självklara följeslagaren till vin. Vi kommer att laga mat från grunden med de bästa råvarorna. Menyn kommer att vara föränderlig över säsong och det vintema som råder på hotellet”, säger Markus Gustafsson.
– I restaurangen vill vi inspirera till nya mat- och dryckesupplevelser och vår vision är att alla som lämnar hotellet ska kunna lite mer om vin än vad de gjorde när de kom. Genom vinkunnig personal som guidar gästerna till nya smakupplevelser och vinbekantskaper kommer vi att utveckla vinkulturen i Sverige, säger Michel Jamais vars uppgift är att säkerhetsställa att restaurangen får en tydlig och stark vininriktning.
Läs mer om The Winery Hotel här.