Drinkrecept: Tre Halloween - cocktails
27 Okt 2022
De flesta förknippar Halloween med USA och amerikanska traditioner såsom “trick or treat”, otäcka masker, pumpor och maskerader. Men högtiden härstammar egentligen från Irland, cirka 2000 år tillbaka i tiden. Ursprunget till firandet kommer från den keltiska helgen Samhain då de dödas själar ansågs återvända till jorden. Människorna tiggde mat och dryck till festen, bar masker för att hedra de döda och satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan.
Idag är Halloween en kommersiell högtid och firas även i Sverige sedan många år tillbaka. Låt dig inspireras av ursprungslandet Irland och skåla i läskigt goda och färgglada drinkar som dessutom är väldigt vackra att bjuda på i höstmörkret.
Så gör du färgglada Halloween-cocktails från ursprungslandet
Tullamore Pumpkin Sour
5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citronjuice
2cl Sockerlag
2cl Pumpajuice
Gör så här: Häll upp alla ingredienser i en shaker med is. Skaka och häll upp i ett champagne-glas med is. Garnera gärna med tex. en kvist rosmarin.
D.E.W. Beet Manhattan
5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Rödbets-sockerlag*
2 dash Angostura Bitters
Gör så här: Häll i alla ingredienser i ett rörglas med is. Servera i ett cocktail-glas utan is. Garnera med tex ett blad från ros-stjälk, en skiva torkad rödbeta eller ett körsbär.
*Koka upp rödbetor. Mosa rödbetorna i vattnet för att dra ut så mycket färg som möjligt. Sila av det rödbetsvattnet och blanda med lika delar socker, dvs 1 dl vatten till 1 dl socker. Rödbetsmodet går att använda till bakning eller matlagning.
Tully Dark Hall
5cl Tullamore D.E.W.
5cl Äppeljuice
5cl Rödbetsjuice
Gör så här: Häll ingredienserna i ett drink-glas med is. Rör om lätt och servera. Garneras med torkat äpple eller snyggt höstlöv.
27 Okt 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"