Eat Art Festivalen ställer inte in utan tänker om
12 Maj 2020
Under de två första veckorna i juni kommer gastronomiska och kulturella aktörer bjuda in till kreativa aktiviteter från Östersund med omnejd.
–Det är viktigare än någonsin att värna om våra aktörer och skapa positiva händelser runt omkring oss. Framförallt i en bransch som är väldigt påverkad av det rådande läget. Vi väljer därför att ställa om och erbjuda en anpassad festival som nu dessutom har möjligheter att nå utanför länet, digitala lösningar gör ju att vi når hela världen!, säger Fabienne Theiler, initiativtagare.
Eat Art Festivalen är en korskulturell matfestival som hyllar Jämtland och Härjedalens mattraditioner med aktiviteter. Genom arrangemanget sammanförs människor genom mat, musik och kultur - det är festivalens fjärde år och i år firar dessutom Östersund 10 år som UNESCO Creative City of Gastronomy.
Tv-studio och digitala smaker
Digital ostprovning, cook-a-long, middag med konsert, möjligheter att hänga med bakom kulisserna –idéerna är många och just nu fylls programmet för fullt och biljetter kommer snart att finnas tillgängliga på eatart.se. Nytt för i år också är att det kommer finnas en tv-studio i samarbete med HUB063 med temat mat & kultur. Det blir gästspel och aktörer medverkar med försnack innan själva festivalprogrammet drar igång.
Festivalarrangörerna söker nu ännu fler som vill vara med i programmet
–Vi söker fler som vill vara medskapare. Eat Art Festivalen erbjuder kultur och upplevelser kopplat till hållbar mat och dryck. I år blir mycket digitalt, men det kommer fortfarande finnas smakupplevelser i Östersunds fina lokaler, berättar Fabienne.
Genom att erbjuda ett kreativt program som delvis streamas öppnar festivalen upp även för människor utanför länet att ta del av programmet.
12 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Pontus Frithiof at Bro Hof startar vid årsskiftet
"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse"
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"