Eat Art Festivalen ställer inte in utan tänker om
12 Maj 2020
Under de två första veckorna i juni kommer gastronomiska och kulturella aktörer bjuda in till kreativa aktiviteter från Östersund med omnejd.
–Det är viktigare än någonsin att värna om våra aktörer och skapa positiva händelser runt omkring oss. Framförallt i en bransch som är väldigt påverkad av det rådande läget. Vi väljer därför att ställa om och erbjuda en anpassad festival som nu dessutom har möjligheter att nå utanför länet, digitala lösningar gör ju att vi når hela världen!, säger Fabienne Theiler, initiativtagare.
Eat Art Festivalen är en korskulturell matfestival som hyllar Jämtland och Härjedalens mattraditioner med aktiviteter. Genom arrangemanget sammanförs människor genom mat, musik och kultur - det är festivalens fjärde år och i år firar dessutom Östersund 10 år som UNESCO Creative City of Gastronomy.
Tv-studio och digitala smaker
Digital ostprovning, cook-a-long, middag med konsert, möjligheter att hänga med bakom kulisserna –idéerna är många och just nu fylls programmet för fullt och biljetter kommer snart att finnas tillgängliga på eatart.se. Nytt för i år också är att det kommer finnas en tv-studio i samarbete med HUB063 med temat mat & kultur. Det blir gästspel och aktörer medverkar med försnack innan själva festivalprogrammet drar igång.
Festivalarrangörerna söker nu ännu fler som vill vara med i programmet
–Vi söker fler som vill vara medskapare. Eat Art Festivalen erbjuder kultur och upplevelser kopplat till hållbar mat och dryck. I år blir mycket digitalt, men det kommer fortfarande finnas smakupplevelser i Östersunds fina lokaler, berättar Fabienne.
Genom att erbjuda ett kreativt program som delvis streamas öppnar festivalen upp även för människor utanför länet att ta del av programmet.
12 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"