Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Färga ägg med svenska råvaror

 
Färga ägg med svenska råvaror"Äggstra" fint blir det på påskbordet med infärgade ägg. Säsongens Bästa delar här med sig av sina bästa tips för att färga ägg naturligt. Snabba och lätta tips för alla som vill göra påskfrukosten, påskbuffén, lunchen eller påskmiddagen lite extra färgglad.

Färga ägg  med hjälp av naturen:

Färga med rödkålsblad
Koka äggen hårdkokta.
Koka upp vatten, lite ättika och några rödkålsblad.
Låt äggen dra i färgbadet. Ju längre tid i färgbadet desto mörkare färg.

Gula ägg med gurkmeja

Gula ägg fick vi av lökskal och gurkmejapulver.
Koka äggen hårdkokta och lägg i ett vattenbad med gurkmeja och skal av gul lök.
Låt dra över natten.



Bakom Säsongens bästa står LRF Trädgård som är en branschorganisation för svenska producenter av grönsaker, frukt och bär samt prydnads- och plantskoleväxter.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Säsongens bästa