Finalisterna i Årets Kockelev 2020
8 Jun 2020
- Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.
Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.
Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren.
Finalisterna till Årets Kockelev 2020
Anton Lindqvist Hesselgren - Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom - Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson - Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin - Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten - Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson - Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson - Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )
Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
8 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"