Fler restaurangkoncept sökes till Borås
28 Feb 2020
Nyligen genomfördes en workshop med delar av Borås fastighetsägare och krögare där man tillsammans diskuterade restaurang, nöje och café utbudets vidareutveckling. Workshopen utgick utifrån Mind Retails kartläggning av Food & Beverage i Borås där Sargon, en utav rådgivarna på Mind Retail gjort djupintervjuer med stadens krögare.
– Jag har intervjuat personer som är verksamma och driver restauranger i Borås i syfte om att få en helhetsbild av hur restaurangbranschen mår i Borås och vilka möjligheter som finns för utveckling. Jag är positivt överraskad av högsta nivån med tanke på stadens storlek. Bra aktörer med hög ambitionsnivå och som tänker rätt när det gäller koncept, kvalité och personalutveckling. Men det finns också stor utvecklingspotential fortsatt i koncept som håller lägre nivå och skulle behöva uppgraderas, säger Sargon Yan, Project Manager på Mind Retail
Resultatet av Sargons kartläggning resulterade i en rad olika slutsatser. Bland annat att staden saknar koncept som family dining och fun dining som ska få Boråsare och besökare att vistas och äta på eftermiddagar och kvällar under vardagar. Tillföra mer av lounge miljöer, mellantinget av nattklubb och vitaduken trerätters. Fler uteställen för vuxna där man kan ses och umgås istället för att träffas hemma.
–Utav befintligt utbud ser vi uppgraderingar inom segmentet fast-food till 2.0. Utveckla och konceptualisera pizzan, kebaben och korven så som Tugg och Hells Burger i Borås är lyckade exempel på.
Workshopen med krögarna och fastighetsägare anses vara ett viktigt delmoment för vidareutvecklingen av utbudet i Borås.
–Samverkan och en ökad förståelse för parternas båda ingångslägen kommer med förhoppning leda till fler spännande koncept på sikt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Borås City
28 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"