Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
1 Maj 2024
Många smaker gör förstås måltiden godare och i det libanesiska köket finns många smaker som passar perfekt till grillat. Här delar kocken Mattias Larsson med sig av fyra goda tillbehör som ger det lilla extra till grillbordet. Med Myntabulgur, Syrad rödlöksallad, Paprikahummus och Vitlöksyoghurt har man både det lite syrliga, svala och mättande tillbehören som förhöjer smakerna av den redan välkryddade kycklingen.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
Du behöver:-
1 förpackning Lönneberga Grillmix (á 620g)
4 libabröd
Recept Myntabulgur
- 2 dl bulgur
- 3 msk pressad citronsaft-
2 msk olivolja
- 1 dl hackad mynta-
salt
Så här gör du Myntabulgur:
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna och blanda medcitronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.
Recept syrad rödlöksallad
- 1 rödlök
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk hackad persilja
- salt
Så här gör du Syrad rödlöksallad:
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.
Recept Vitlöksyoghurt
- 1 vitlöksklyfta-
2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk hackad persilja
- salt
Så här gör du Vitlöksyoghurt:Riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.
Recept Paprikahummus
- 1-2 vitlöksklyftor
- 500 g kokta kikärtor
- ½ dl tahini (sesampasta)
- 200 g rostad paprika på burk
- ½ dl pressad citronsaft
- ½ dl olivolja
-salt
Så här gör du Paprikahummus: Riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.
Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.
Servering: servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.
1 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"
-
Märkligaste rumservice-beställningarna i år
...och ovanliga prylar upphittade på hotellrummen:
-
Elite Hotel Frost öppnar till våren
"Vi ser fram emot att öppna våra dörrar och dela denna magiska plats"