Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gastrobryggeriet Vört har öppnat i Gamla stan

 
Gastrobryggeriet Vört har öppnat i Gamla stanBryggmästaren Hans Nyström och kocken Melker Andersson. Det är bryggmästaren Hans Nyström tillsammans med stjärnkocken Melker Andersson som står bakom det helt nya restaurangkonceptet Vört i Gamla stan i Stockholm. Ett bryggeri ligger i hjärtat av lokalerna och menyn är anpassad till ölen.

Restaurangen beskriver Hans Nyström och Melker Andersson som ett gastrobryggeri där maten tydligt hör ihop med ölen. 
- Hit kommer man för att dricka hantverksmässig öl och sen beställa mat till det, säger Melker Andersson.

På menyn finns vad han kallar för smörrebröd 2.0.

- Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson. 

De olika bröden till smörrebröden beställs från ett bageri, allt annat görs på plats. Den hungrige har möjlighet att avnjuta flera av smörrebröden eller något från restaurangens roterande meny.

Ölen bryggs  också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.


- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström. 

De kommer även att bjuda in gästbryggare så det kommer ständigt finnas olika öl i dryckesutbudet.




Av: Annika Rådlund