Grand Hôtel i Stockholm inviger ny huvudentré
28 Apr 2021
Den nya entrén ska kapa harmoni mellan hotellets interiör och historia, som även skildras i den nya fasaden. Tongivande värden i arbetet med entrén är ökad tillgänglighet och hållbarhet.
Den tidigare karuselldörren har monterats ner och ersatts av ett helt nytt entréparti som innehåller en skjutdörrslösning med värmeslussar och större glaspartier. Det ger en smidigare passage, samtidigt som det är en mer klimatsmart lösning.
En annan påfallande förändring är att trappan upp mot lobbyn har flyttats fram och fått en integrerad hisslösning för ökad tillgänglighet. Det innebär även att det blir ett större utrymme i markplan, innan trappan upp mot receptionen tar vid, vilket ska skapa en inbjudande rumsrymd i entrén som från och med nu kommer upplevas än mer integrerad i hotellet.
- Vi har succesivt uppdaterat, renoverat och byggt om stora delar av hotellet. Allt för att på bästa sätt möta framtidens krav och förväntningar på oss som hotelldestination. För några år sedan la vi ner stor energi på att bygga om vår fasad och det här är del två i det projektet. Nu har vi fått en entré som harmoniserar med så väl vår interiör som exteriör och som dessutom är ett mer hållbart alternativ vilket så klart känns jättebra. Det ska vara en välkomnande upplevelse att kliva in på Grand Hôtel och den känslan förstärks verkligen med den nya entrén, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.
Den nya entrén öppnar på fredagen den 30 april kl.12.00. På plats för att klippa bandet är Peter ”Poker” Wallenberg, styrelseordförande.
Av: Annika Rådlund Källa och illustration: Grand Hôtel
Foto: Magnus Mårding
28 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"