Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning
22 Feb 2021
Grand Hôtel har, utöver de vanliga städrutinerna, identifierat tio fokusområden på hotellrummen som ofta berörs och behöver mer frekvent djuprengöring. Utöver det finns det nya riktlinjer kring receptionen, publika utrymmen, restaurangerna, konferens- och festvåning, samt för de anställda. Riktlinjerna, som hotellet arbetat efter sedan våren 2020, innehåller ett flertal punkter och områden som rengörs och desinfekteras varje timme för att minimera risken för smittspridning.
GBAC STARTM Facility Accreditation visar att Grand Hôtel arbetar med dessa punkter för att säkerställa en ren, säker och hälsosam miljö för alla. Ackrediteringen ges till de anläggningar som uppfyller alla punkter som är satta för att uppfylla kraven som krävs. Rutinerna kring städning och hygien ska vara en viktig del av företagets identitet och prioriteras i alla led. Grand Hôtel tillhör nu en grupp av anläggningar över hela världen som städar och desinficerar enligt denna standard.
- Under hela Covid-19-pandemin har vi fokuserat på hur vi kan utveckla våra städrutiner på hotellet för att minimera smittspridningen. Vi har infört en rad nya rutiner för att hotellet ska vara en så säker miljö som möjligt för våra gäster men även för våra anställda. I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen. Den här globala ackrediterin- gen är ett kvitto på att vårt arbete inom städning och hygien håller högsta internationella nivå, precis som hotellet ska göra inom alla områden. Det är exakt där vi ska vara, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.
Ackrediteringen ges ut av Global Biorisk Advisory Council (GBAC) som är en avdelning inom den globala städbranschföreningen ISSA.
Av: Annika Rådlund Foto: Magnus Mårding/Grand Hôtel
22 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"