Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou
7 Maj 2023
Christin Kashou lagar mat från hela världen, med tonvikt på Asien och en hel del Mellanöstern. Här vill hon inspirera med ett snabbt och enkelt grillrecept på kyckling med mycket smak. Christins matlagning är smaksäker och kryddstark och hon inspirerar många med sina enkla men smakrika recept.
Örtig citronkyckling
En publikfriare som gå snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé Dragon & Citron (á 650 g)
- 1 citron
Pastasallad
- 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
- 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök
- 2 hjärtsallad
- 1 kruka dragon
Dressing
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.
Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.
Kyckling: Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Christin tipsar: för extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.
Citron: Dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.
Servering: Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.
7 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"