Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
22 Mar 2024
Big Classic består av två nötköttsbiffar, av svenskt kött, på 90 gram vardera mellan ett tredelat sesambröd med cheddarost, Sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och Max originaldressing. Burgaren går även att beställa med bacon. Gästerna kan även byta proteinet till Plant Beef, vilket gör Big Classic till Max största vegetariska burgare.
–Big Classic är en uppdaterad variant av den tredelade Big-burgaren och Skrovmålet som från början hette Big Max. Den stora skillnaden är att Big Classic är större, ännu saftigare och innehåller krispig inlagd gurka. Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet. En burgare som verkligen gjorde oss kända, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Lanseringen är en viktig del i företagets ambitionen att erbjuda ett snabbmatsalternativ med lokala råvaror.
–2023 var omsättningsmässigt vårt bästa år någonsin och trots att burgardöden drabbade många aktörer har vi stått starka. Inom några år är målet att vara den burgarkedja med flest restauranger i Sverige. Därför är det här är en av våra viktigaste lanseringar på länge då Big Classic på riktigt konkurrerar med världens idag kanske mest välkända dubbelburgare, säger Richard Bergfors, vd på Max Burgers.
Big Classic lanserades 21 mars på samtliga restauranger.
22 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen