Harrys tar sikte på norra Sverige och söker franchisetagare
5 Feb 2020
Den svenska brasserikedjan Harrys är redan etablerade på ett trettiotal orter runt, främst i södra delen av landet, och ser stor potential att rulla ut konceptet norröver. Till hjälp har de Anders Alfredsson som har varit aktiv på Umeås restaurangscen de senaste 14 åren, där han bland annat drivit sportbar, italiensk restaurang och skandinavisk gastropub.
– Hittills har vi en restaurang i norra Sverige, Harrys i Umeå som öppnade vintern 2018. Harrys i Umeå har mottagits väl och vi ser därför enorm potential att etablera oss på fler orter i norr, vårt koncept verkar passa norrlänningarna som hand i handske, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.
Harrys har gjort en analys av orter i norra delen av Sverige och tittat på faktorer som befolkningsmängd, den lokala marknaden och hur stadskärnan ser ut idag. Från det har man tagit fram en lista på elva städer där Harrys nu främst söker affärsdrivna franchisetagare med befintliga verksamheter att konvertera.
– Vi har tidigare inte haft tillräckligt stark lokal förankring. Därför har vi tagit in Anders ”Ford” Alfredsson som etableringskonsult i regionen. Med hans lokala kännedom och långa erfarenhet av marknaden, samt vårt starka koncept, kommer vi nu kunna lägga in en högre växel och hitta franchisetagare som är lika passionerade som oss, avslutar Fredrik Borén.
Harrys söker franchisetagare i; Boden, Hudiksvall, Härnösand, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Åre, Örnsköldsvik och Östersund.
Harrys är ett svenskt brasseri som startades i Falkenberg 1993 och finns idag på ett 30-tal orter i Sverige. Restaurangerna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg.
5 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"