Klart för nytt restaurangbygge
2 Jul 2020
Älvstranden Utveckling har sålt en vattenfastighet i Lindholmshamnen i Göteborg till Calere Fastighets AB och på platsen ska en kombinerad restaurang- och kontorsfastighet i två våningar uppföras. Konstruktionsarbetet i vattnet startar våren 2021 och när det är klart påbörjas arbetet med att bygga restaurangen.
— Det är ett toppenläge i det som i dag är öppet vatten och vi tror det kommer bli en samlingsplats för göteborgarna som bidrar till att skapa liv och rörelse dygnet runt, året runt. Genom trädäcket och restaurangen kommer vi att kunna möta vattnet på ett fantastiskt sätt, helt enligt Vision Älvstaden säger Sebastian Vithal, affärsutvecklare på Älvstranden Utveckling.
Tomten ligger vid änden av Götaverksgatan innan småbåtshamnen tar vid. Calere Fastighets AB får köpa tomten efter en markanvisningstävling där de lämnade in ett förslag som gick i linje med hur Göteborgs Stad vill att Lindholmshamnen ska utvecklas.
— Vi vill ha bredd, mångfald och nytänkande i arbetet med Älvstaden och då är det extra roligt att en mindre aktör som Calere Fastighets AB kan vara med i utvecklingen av Göteborg, säger Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling.
Under våren 2021 ska trafikkontoret påla i vattnet och därefter anlägga ett trädäck där byggnaden på 800 kvadratmeter bruttoarea ska stå. Området runt byggnaden blir allmän plats och i kontorsdelen kommer boende i området att kunna hyra in sig för föreningsverksamhet.
Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag i Göteborgs Stad. Kärnverksamhet är hållbar stadsutveckling och uppdraget är att förverkliga Vision Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Med Älvstaden blir centrala Göteborg dubbelt så stort - strategin är att knyta ihop staden över älven.
2 Jul 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"