Kocken Nils Molinder startar fiskskola på YouTube
16 Jun 2020
Den nya fiskskolan på YouTube vänder sig till alla som känner sig osäkra vid hantering av fisk från fiskdisken eller fritidsfisket. Framför kameran finns Nils Molinder och delar med sig av sina bästa tips efter över 30 år som kock och fiskhandlare. Serien lär ut allt från hur man väljer rätt fiskar till hantering, förvaring och tillagning samt passande tillbehör. Nils Molinder passar även på att tipsa om sina bästa sillinläggningar till midsommar.
– I år kommer de flesta av oss vara kvar i Sverige under sommaren vilket skapar fantastiska möjligheter till att laga god mat på bra råvaror. Vi behöver äta mer från hav och sjö och nu är det ett bra tillfälle att lära sig grunderna. Med YouTube-skolan vill jag visa att det är lätt att både ta hand om fisk samt tillaga den, säger kocken och fiskhandlaren Nils Molinder.
Han började sin karriär som 13-åring med att filea fisk i Östermalmshallen och idag står han bland annat bakom Melanders Fisk samt de anrika restaurangerna Ulla Winbladh, KB och Wedholms Fisk. Nils Molinder är även författare till boken Fisk - den ultimata kokboken om fisk och skaldjur.
Den nya fiskskolan publiceras 16 juni på Melanders Fisk Youtube-kanal.
Om Melanders
Den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har idag vuxit till ett delikatessimperium med 7 fiskbutiker samt 8 restauranger där ibland Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och anrika Wedholms fisk på Nybrokajen.
Av: Annika Rådlund Källa: Melanders
Foto: Rebecca Brage
16 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: