Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

La Belle Époque öppnar i Lund

 
La Belle Époque öppnar i LundGänget bakom La Belle Époque: Alexander Wessberg, Melvin Silhén, Sanna Jarlskog, Nicklas Mortensen, Line Strand Lindh. Winstrupsstråket som löper mellan Lund C och Kulturen, via bland annat Espresso house, Elverket, Juridicum och Lundagård, är ett välbesökt och attraktivt stråk i Lund stadskärna. Det senaste tillskottet längs stråket är franska restaurangen Belle Époque, den senaste satsningen av Sanna och Anders Jarlskog.

Restaurangen tar över stafettpinnen från The Alley Cat och satsningen är en kärleksförklaring till Lund, en plats där historia och framtid  ska möta. Namnet Belle Époque, som betyder "den vackra epoken," ska vara en hyllning till Frankrike, en tid av skönhet, dekadens och framtidstro – en känsla som paret Jarlskog vill återspegla i sin nya restaurang.
 
– När möjligheten kom att utveckla nytt i restaurangen på Lilla Gråbrödersgatan kändes det helt rätt. Vårt fantastiska team på Hypoteket var entusiastiska, min man som är frankofil blev direkt förtjust. Vi vill skapa en plats där alla är välkomna att ta del av dekadens och njutning i sann Belle Époque-anda, förklarar Sanna Jarlskog.

Sanna och Anders Jarlskog är även ägare till Hypoteket och kända för sitt värdskap och engagemang för Lund stadskärna. Förberedelserna pågår för fullt inför öppningen den 6 september.

– Vi på Citysamverkan kommer framöver arbeta med att stärka Winstrupsstråket som ett viktigt stråk i stadskärnan, i samarbete med handlare, fastighetsägare och Lunds kommun, säger Gunilla Kronvall, verksamhetsledare på Lund Citysamverkan.

La Belle Époque blir den tredje restaurangen i Jarlskogs portfolio, som sedan tidigare inkluderar festvåningen och restaurangen Hypoteket samt Fulltofta slotts festsal.

– Med denna satsning uppfyller vi en långvarig önskan från trogna gäster att kunna uppleva vår mat och värdskap oftare än bara på onsdagarna då Hypotekets Salonger har öppet som restaurang och cocktailbar, säger Sanna Jarlskog.



Gänget bakom Belle Époque:

Grundare och ägare: Sanna & Anders Jarlskog

Restaurangchef: Line Strand Lindh Jobbat på Hypoteket sedan 2017 och längtat efter restaurang mer än bara på onsdagar.
Köksmästare: Nicklas Mortensen Kommer senast från Klostergatans Vin & Delikatess, där han varit i sju år, de senaste tre åren såsom köksmästare.
Souschef: Melvin Sihlén Med erfarenhet från Tareq Taylors Kockeriet och PM & vänner.

Barmästare: Alexander Wessberg Jobbat sedan 2018 och skapat Hypotekets Negroni Bar.

VD: Linda Fenzel Innan hon började i familjen 2022 jobbade hon bland annat som driftchef på Flädie Mat & Vingård.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lund Citysamverkan