La Belle Époque öppnar i Lund
28 Aug 2024
Restaurangen tar över stafettpinnen från The Alley Cat och satsningen är en kärleksförklaring till Lund, en plats där historia och framtid ska möta. Namnet Belle Époque, som betyder "den vackra epoken," ska vara en hyllning till Frankrike, en tid av skönhet, dekadens och framtidstro – en känsla som paret Jarlskog vill återspegla i sin nya restaurang.
– När möjligheten kom att utveckla nytt i restaurangen på Lilla Gråbrödersgatan kändes det helt rätt. Vårt fantastiska team på Hypoteket var entusiastiska, min man som är frankofil blev direkt förtjust. Vi vill skapa en plats där alla är välkomna att ta del av dekadens och njutning i sann Belle Époque-anda, förklarar Sanna Jarlskog.
Sanna och Anders Jarlskog är även ägare till Hypoteket och kända för sitt värdskap och engagemang för Lund stadskärna. Förberedelserna pågår för fullt inför öppningen den 6 september.
– Vi på Citysamverkan kommer framöver arbeta med att stärka Winstrupsstråket som ett viktigt stråk i stadskärnan, i samarbete med handlare, fastighetsägare och Lunds kommun, säger Gunilla Kronvall, verksamhetsledare på Lund Citysamverkan.
La Belle Époque blir den tredje restaurangen i Jarlskogs portfolio, som sedan tidigare inkluderar festvåningen och restaurangen Hypoteket samt Fulltofta slotts festsal.
– Med denna satsning uppfyller vi en långvarig önskan från trogna gäster att kunna uppleva vår mat och värdskap oftare än bara på onsdagarna då Hypotekets Salonger har öppet som restaurang och cocktailbar, säger Sanna Jarlskog.
Gänget bakom Belle Époque:
Grundare och ägare: Sanna & Anders Jarlskog
Restaurangchef: Line Strand Lindh Jobbat på Hypoteket sedan 2017 och längtat efter restaurang mer än bara på onsdagar.
Köksmästare: Nicklas Mortensen Kommer senast från Klostergatans Vin & Delikatess, där han varit i sju år, de senaste tre åren såsom köksmästare.
Souschef: Melvin Sihlén Med erfarenhet från Tareq Taylors Kockeriet och PM & vänner.
Barmästare: Alexander Wessberg Jobbat sedan 2018 och skapat Hypotekets Negroni Bar.
VD: Linda Fenzel Innan hon började i familjen 2022 jobbade hon bland annat som driftchef på Flädie Mat & Vingård.
28 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"