La Belle Époque öppnar i Lund
28 Aug 2024
Restaurangen tar över stafettpinnen från The Alley Cat och satsningen är en kärleksförklaring till Lund, en plats där historia och framtid ska möta. Namnet Belle Époque, som betyder "den vackra epoken," ska vara en hyllning till Frankrike, en tid av skönhet, dekadens och framtidstro – en känsla som paret Jarlskog vill återspegla i sin nya restaurang.
– När möjligheten kom att utveckla nytt i restaurangen på Lilla Gråbrödersgatan kändes det helt rätt. Vårt fantastiska team på Hypoteket var entusiastiska, min man som är frankofil blev direkt förtjust. Vi vill skapa en plats där alla är välkomna att ta del av dekadens och njutning i sann Belle Époque-anda, förklarar Sanna Jarlskog.
Sanna och Anders Jarlskog är även ägare till Hypoteket och kända för sitt värdskap och engagemang för Lund stadskärna. Förberedelserna pågår för fullt inför öppningen den 6 september.
– Vi på Citysamverkan kommer framöver arbeta med att stärka Winstrupsstråket som ett viktigt stråk i stadskärnan, i samarbete med handlare, fastighetsägare och Lunds kommun, säger Gunilla Kronvall, verksamhetsledare på Lund Citysamverkan.
La Belle Époque blir den tredje restaurangen i Jarlskogs portfolio, som sedan tidigare inkluderar festvåningen och restaurangen Hypoteket samt Fulltofta slotts festsal.
– Med denna satsning uppfyller vi en långvarig önskan från trogna gäster att kunna uppleva vår mat och värdskap oftare än bara på onsdagarna då Hypotekets Salonger har öppet som restaurang och cocktailbar, säger Sanna Jarlskog.
Gänget bakom Belle Époque:
Grundare och ägare: Sanna & Anders Jarlskog
Restaurangchef: Line Strand Lindh Jobbat på Hypoteket sedan 2017 och längtat efter restaurang mer än bara på onsdagar.
Köksmästare: Nicklas Mortensen Kommer senast från Klostergatans Vin & Delikatess, där han varit i sju år, de senaste tre åren såsom köksmästare.
Souschef: Melvin Sihlén Med erfarenhet från Tareq Taylors Kockeriet och PM & vänner.
Barmästare: Alexander Wessberg Jobbat sedan 2018 och skapat Hypotekets Negroni Bar.
VD: Linda Fenzel Innan hon började i familjen 2022 jobbade hon bland annat som driftchef på Flädie Mat & Vingård.
28 Aug 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: