Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West
10 Aug 2022
Den 11-13 augusti är det dags för Way Out West att ta plats i Slottsskogen i Göteborg. Festivalen har under sina tretton år presenterat artister, filmer och flera andra programpunkter– och under de senaste åren har också det helt vegetariska matprogrammet fått ta stor plats i festivalens dna.
En nyhet för i år är att Restaurang Signum, med Thomas Sjögren (Årets kock 2015 och Kockarnas Kamp-vinnare 2018) öppnar upp en sittande restaurang på området Stora Dammen. Här bjuds besökaren på en vegetarisk åtta rätters-meny med lokala och egenodlade råvaror i fokus – en mat- och festivalupplevelse utöver det vanliga.
– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way Out West! Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren.
Ytterligare en nyhet är den lokala satsningen Local Chef’s Corner där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin festivalrätt – däribland Koks Oscar Lexö, Felicias Emma Johansson, Hermano Taco Kiosks David Ravenäs m.fl.
Local Chef’s Corner kommer att husera på området Lilla Dammen, där även restaurang Gaffelkonst bjuder in till en grön och skön femrätters-meny. Även Mats Nordström gör comeback på Way Out West som festivalens huvudrestauratör – med ett team på hela 26 kockar. Han kommer i sina områden servera allt från sin berömda kantarellpasta, lyxpizza och foccacia till vegetarisk suovas och steam buns.
Förutom detta kommer Norrlands Ljus cirkulära ölpizza (i år i samarbete med BOV och artisten Mwuana) och Smålandsrullen – men också nyheter som Wolt Chef's Market där Dubbel Dubbel, Mackverket, Fafelle och Göteburgare ta plats på festivalområdet.
Signum - Thomas Sjögren
Gaffelkonst - Ulrika Forssell Mats Nordström
Local Chef's Corner:
Koks - Oscar Lexö
Meatless Hunter - Melker Hedin
Roots - Adrian Persson
Hermanos Taco Kiosk - David Ravenäs
Restaurang Felicias-Gårda - Emma Johansson
Juniorkocklandslaget - Melvin Glimstål
Wolt Chef’s Market:
Fafelle
Göteburgare
Mackverket
Dubbel Dubbel
Wolt at Björngårdsvillan:
Kale & Crave
Stella Pizza
Zócalo
Bastard Burgers
Foodtrucks:
BABAS Burgers
Belgian Waffles Company
Bohobar
Brandt Streetfood
Smålandsrullen
Jeffreys Food Truck
Mandelmannen Churros
MrMango
Rollin Bistros
Tikka Roti Foodtruck
Western Streetfood
Escacito
Norrlands Ljus x BOV
El Taco Truck
Peas of Heaven (Way Out Wurst)
Hooked Foods
Stockeld
Café Björngårdsvillans Gelato
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Luger
10 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"