Max lanserar nya Red Hot Chicken Nuggets
3 Sep 2023
Max meddelar att deras arbete med smakinnovation handlar bland annat om att hålla koll på trender i omvärlden och därför spanar chefskock Jonas Mårtensson ständigt efter nya spännande smakkombinationer som kan förhöja smakupplevelsen för gästen. Han har fortsatt utforskat den heta trenden, och nu tagit fram kycklingnuggets med en fruktig chilismak från röd jalapeño toppad med cayennepeppar och chiliflakes för extra hetta.
- Äntligen kan vi presentera en liten stark nyhet från Max. Jag har länge velat kombinera den frasiga fylliga munkänslan hos en nugget med hettan från chili. Det finns något nästa magiskt med chilifrukter. De kan förhöja och överraska samtidigt som de helt kan förstöra en måltid. Med våra nya Red Hot Chicken Nuggets har vi jobbat hårt för att hitta rätt balans mellan styrka och ”jag vill ha en till och en till och en…”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco Cheese ’n’ Jalapeño gör samtidit comeback på menyn– en het smakrik burgare med uppiggande skivor av färsk jalapeño, kryddig Creole-sås och trippla lager ost av Emmantaler, Cheddar och fyllig smältost, samt sallad och lök. Den ebjuds i fyra olika varianter: svenskt nötkött, Grilloumi, Plant Beef, Grand Chicken eller Crispy Supreme som är gjord av svenska gula ärtor.
- Burgaren är väldigt smakrik med den kryddiga Creole-såsen tillsammans med världens godaste paprikafrukt – färsk jalapeño. Den toppas med krämigheten från ostarna och jag tycker att balansen vi landade i är perfekt avvägd och dessutom gifter sig smakerna perfekt med vårt Frisco-bröd säger Jonas Mårtensson.
Nyheterna finns på samtliga Max-restauranger från den 31 augusti.
3 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kryddiga drinkar med Fireball
Firebål, Spicy Sunrise och Fireball Sour
-
Introducerar ett nytt kvällskoncept - traditionellt kinesiskt midnattsnack
"Ambitionen är att inte bara erbjuda utsökt mat, utan också skapa en unik och spännande atmosfär"
-
Topp 10: Hit reser svenskarna på höstlovet
"Det har varit ett högt bokningstryck i år"
-
Estrellas Heta Häxhattar med chili och gräddfil gör comeback
De frasiga barsnacksen är tillbaka
-
Nytt skräckhus i restaurang Fiesta under Halloween på Gröna Lund
"I den zombiesmittade restaurangen Zombiesta förvandlas varje gäst till en del av menyn när de möter kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den"
-
Fanta lanseras med Beetlejuice -design
"Inför Halloween kände vi att det var det perfekta tillfället att skaka om Fanta lite och blanda det bubbliga och färgglada med Beetlejuices läskigheter"
-
Han blir ny vd för Hotel Diplomat
"Det är en spännande och stimulerande utmaning"