Möja Värdshus & Bageri öppnar igen efter omfattande renovering
5 Jun 2020
Igår, den 4 juni, öppnade Möja Värdshus & Bageri i Stockholms Skärgård upp i ny regi, och med nya förutsättningar för att bedriva året-runt-verksamhet.
I samband med att de nya fastighetsägarna, Martina och Alex Tengvall, tog över fastigheten i januari i år påbörjades arbetet med att förvandla Möja Värdshus & Bageri i Stockholms yttre skärgård. Paret som själva har landställe på Möja har under årens lopp sett verksamheter komma och gå. När möjligheten att förvärva fastigheten dök upp hade de en klar syn på hur de ville återskapa en av Möjas viktigaste knutpunkter.
I samråd med Cesar och Klara Grivans, som ska driva Möja Värdshus & Bageri, har sedan projektet fått växa fram. De äger och driver sedan fyra år tillbaka Möja Vandrarhem vilket vann guld som gästernas favorit i STF (Sveriges Turistförening) ”Årets kudde 2019”.
–Vi kommer äntligen att kunna erbjuda våra gäster en helhetslösning med såväl mat som boende året runt där vi kan anpassa lokalerna efter storlek på sällskap. Sommartid vill vi satsa ännu mer på bageriverksamheten för att locka fler besökare till Möja och samtidigt hålla en tradition vid liv då man bakat bröd på bageriet sedan 1951,”säger Klara Grivans, Möja Värdshus & Bageri.
Cesar och Klara bor sedan ett par år permanent på Möja och Cesars släkt har varit verksamma på ön sedan 1700-talet. Cesar har tidigare arbetat inom familjeföretaget med varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus i portföljen medan hustrun Klara de senaste 20 åren arbetat inom förlags- och mediebranschen. Att driva vandrarhem och restaurang har varit
parets gemensamma dröm.
Köket ska erbjuda svenska sommarklassiker såsom SOS tallrik, toast skagen och rimmad lax, blandat med andra favoriter såsom exempelvis fish ’n chips och kroppkakor.
–Det ska finnas något för alla, oavsett plånbok eller kostavvikelse.
I bageriet kommer, förutom välkända Möjalimpan, andra klassiker tillbaka däribland wienerlängderna och småkakor som hör sommaren till.
–Trots att vi öppnar vår verksamhet i en tid av ovisshet känner vi oss hoppfulla inför sommaren. Vi är säkra på att många Stockholmare kommer att söka sig ut i skärgården och då gäller det att vi kan möta dem på ett säkert och tryggt sätt. Vi håller tummarna för fint väder vilket möjliggör för servering utomhus, samtidigt som vi väljer att öppna med färre antal bord i själva matsalen, avslutar Klara Grivans.
Fakta:
Möja Värdshus & Bageri ligger i en klassisk villaträdgård i samhället Berg och öppnar för säsongen den 4
juni. Fram till och med den 21 juni håller verksamheten öppet torsdag till söndag. Därefter är det öppet dagligen till och med den 30 augusti. Bageriet kommer att sälja bröd, bullar och kakor direkt från plåtarna via bageriets entré, mittemot restaurangen.
Matsal: 44 sittplatser
Barsittning: 16 platser
Trädgården: 75 sittplatser
5 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: