Nytt fjällhotell öppnar i Lofsdalen
6 Dec 2022
Lofsdalens enda hotell hade sedan flera år varit stängt innan de nya ägarna tog över. De har nu gett det nytt liv och gjort det till ett modernt familjehotell med inspiration från sina andra verksamheter, restaurangerna Bleck och Storstugan i Stockholm.
I det alltmer populära Lofsdalen har det flertalet år stängda fjällhotellet öppnat upp med nya ägare och tydligare inriktning. Hotellet har fått sig en rejält ansiktslyftning och ett erbjudande som inspireras av ägarnas andra verksamheter i Stockholm. Hotellet ska vara en mix av de bägge, där matupplevelsen och den avslappnade atmosfären från Bleck blandas med den naturnära friluftskänslan som Storstugan i Nackareservatet associeras med.
Framförallt vill ägarna skapa ett hotell där de själva vill bo när de är i fjällen. Ett hotell fullt av liv och rörelse och där det händer saker även efter liftarna har stängt och skiddagen tagit slut. Med andra ord ett modernt familjehotell som har något för alla, och en hotellrestaurang med en ambitiös mat- och dryckesmeny.
Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som är ägarna till Restaurang Bleck och Storstugan, och Johanna och Niklas Kleebinder, som kommer från fastighetsbranschen och driver fastighetsprojekt i både Stockholm och Lofsdalen.
- Vi ville skapa en plats vi har saknat i den svenska fjällvärlden. Ett ställe där vi och hela familjen tycker det är kul att vara med avslappnad stämning, god mat, bra musik och massor med saker att göra. Därför blev vi superglada när vi fick möjligheten att ta över fjällhotellet här i Lofsdalen. Här har man fjället in på knuten och är mitt i solen i en sydsluttning med bara några pjäxsteg från liften och skidspåret, säger Kalle Schröder, ägare till Lofsdalens Fjällhotell.
Till sin hjälp har man tagit krögarparet Ebba Lannersten och Marco Cuomo, som även sköter den dagliga driften på hotellet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lofsdalens Fjällhotell
6 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"