Påskdukning med Årets Pelargon
26 Mar 2024
– Jag ville skapa en vårlig känsla som skapade livlig vibe med svartvinbärssaft i glasen som matchar den cericelila tonen i Lavina och inbjuder till festligheter. Att använda pelargoner även som snittblomma är väldigt tacksamt och något jag gärna vill uppmuntra till.
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon. Pelargonen väljs efter både växtsätt, färg och form på bladen och färgen på blomman. Den sort som blir utsedd till Årets Pelargon presenteras varje år på Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Förra året var det Hanna Wendelbo som presenterade vilket sort som valts ut, i år var det Svante Öquist som var presentatör, även han en välkänd profil inom inredning.
Hanna Wendelbo har i år tagit fram en inspirerande dukning där Levina, Årets Pelargon, används.
–Pelargonen är bra och hållbar som snittblomma och de korta stjälkarna passar perfekt i exempelvis ett äggskal som blivit en vas och som dekoration på servetterna. Lavinas rosalila ton blir ett kontrastrikt inslag på det dukade bordet i påsk.
Bilder:
-De kala björkkvistarna som Hanna format som ett fågelbo får sällskap av ägg och Lavinablommor.
- En pensé och en blomma från Lavina blir snabbt ett dekorativt inslag på påskbordet. Hanna har virat en stjälk runt ägget så att det står stadigare i äggkoppen.
Av: Annika Rådlund
Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo
26 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"