Påskdukning med Årets Pelargon
26 Mar 2024
– Jag ville skapa en vårlig känsla som skapade livlig vibe med svartvinbärssaft i glasen som matchar den cericelila tonen i Lavina och inbjuder till festligheter. Att använda pelargoner även som snittblomma är väldigt tacksamt och något jag gärna vill uppmuntra till.
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon. Pelargonen väljs efter både växtsätt, färg och form på bladen och färgen på blomman. Den sort som blir utsedd till Årets Pelargon presenteras varje år på Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Förra året var det Hanna Wendelbo som presenterade vilket sort som valts ut, i år var det Svante Öquist som var presentatör, även han en välkänd profil inom inredning.
Hanna Wendelbo har i år tagit fram en inspirerande dukning där Levina, Årets Pelargon, används.
–Pelargonen är bra och hållbar som snittblomma och de korta stjälkarna passar perfekt i exempelvis ett äggskal som blivit en vas och som dekoration på servetterna. Lavinas rosalila ton blir ett kontrastrikt inslag på det dukade bordet i påsk.
Bilder:
-De kala björkkvistarna som Hanna format som ett fågelbo får sällskap av ägg och Lavinablommor.
- En pensé och en blomma från Lavina blir snabbt ett dekorativt inslag på påskbordet. Hanna har virat en stjälk runt ägget så att det står stadigare i äggkoppen.
Av: Annika Rådlund
Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo
26 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen