Pocket Café by Pontus Frithiof öppnar ett vegetariskt café i city
27 Aug 2020
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 den sista augusti. Norrsken House är ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag och caféet beskrivs som "en hundra procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd". På menyn återfinns frukost, lunch och takeaway-rätter, kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk från bageriet på Kungsholmen. För att skapa igenkänning har restauranglokalen i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär med de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt, precis som caféet i DN-skrapan, samt en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.
– Det är roligt att vårt cafékoncept tagits emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud som matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof.
I samband öppningen den 31 augusti införs en ny logistikfunktion som gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher, fika med mera och få det levererat till kontoret eller hem.
De helägda verksamheterna under i Pontus Group är Pontus in the Air på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt verksamheterna I DN-skrapan; Pocket Café by Pontus och Accelerator Café by Pontus. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt, Nordrest och Modis restauranger. Bland annat har det hand om servering på MTR Express tåg mellan Stockholm– Göteborg och Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt Novi Beach Club by Pontus i Visby, Restaurang La Girafe på Kungsholmen som öppnar i mitten av september 2020.
Det nya caféet PocketCafé by Pontus Norrsken House drivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues.
Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1.
– Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept.
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group
27 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: