Pocket Café by Pontus Frithiof öppnar ett vegetariskt café i city
27 Aug 2020
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 den sista augusti. Norrsken House är ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag och caféet beskrivs som "en hundra procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd". På menyn återfinns frukost, lunch och takeaway-rätter, kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk från bageriet på Kungsholmen. För att skapa igenkänning har restauranglokalen i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär med de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt, precis som caféet i DN-skrapan, samt en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.
– Det är roligt att vårt cafékoncept tagits emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud som matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof.
I samband öppningen den 31 augusti införs en ny logistikfunktion som gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher, fika med mera och få det levererat till kontoret eller hem.
De helägda verksamheterna under i Pontus Group är Pontus in the Air på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt verksamheterna I DN-skrapan; Pocket Café by Pontus och Accelerator Café by Pontus. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt, Nordrest och Modis restauranger. Bland annat har det hand om servering på MTR Express tåg mellan Stockholm– Göteborg och Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt Novi Beach Club by Pontus i Visby, Restaurang La Girafe på Kungsholmen som öppnar i mitten av september 2020.
Det nya caféet PocketCafé by Pontus Norrsken House drivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues.
Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1.
– Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept.
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group
27 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Ny sjömatsutbildning lanseras
"Deltagarna får en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker"
-
Så mycket kaffe dricks på jobbet – cheferna toppar listan
Här är topp 5 yrken och roller som konsumerar mest kaffe.
-
Strawberry ska bygga Nordens största flygplatshotell på Arlanda
"Det känns fantastiskt för oss att kunna erbjuda ett fullservice-hotell"
-
Idag lanseras Spenn
"Med Spenn och partnerskapet med Norwegian kommer vi att skapa synergier och mervärde för våra medlemmar och partners på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts inom lojalitet"
-
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
"Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja"
-
Pontus Frithiof lanserar en egen te-kollektion
"Vi hoppas att våra gäster ska upptäcka teets många möjligheter"
-
Vildmarkshotellet bygger spa för 40 miljoner
"Vår vision är att skapa en oförglömlig upplevelse där gästerna verkligen känner naturens kraft och närhet"