Pontus Frithiof öppnar La Tour
26 Aug 2021
La Tour är den första fine dining-restaurangen som krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, öppnar sedan 2007 då populära Pontus in the Green House stängdes. Restaurangen ska erbjuda gastronomiska upplevelser som beskrivs som ett power dining-koncept, med en säsongsbaserad meny med väl utvalda drycker.
– La Tour är summan av våra erfarenheter och kärlek till matlagning i absolut världsklass. Jag är helt säker på att gästerna kommer bli överväldigade av maten, drycken, servicen och miljön. Vi har lyckats skapa en upplevelse som inte finns att hitta någon annanstans, säger Pontus Frithiof.
Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. På menyn, som innehåller en innovativ vegansk del, återfinns allt från tartar på Wagyubiff till ankleverterrin med brioche och rödlöksconfit, hel gratinerad vildfångad blå hummer med toppmurklor och spenat, svensk hängmörad entrecôte på ben med kvällens tillbehör samt vegansk chokladmousse av Valrhona Tulakalumchoklad och svenska sensommarbär.
Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger, är restaurangchef och kökschef är Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning.
Från och med september erbjuder La Tour på fredagar och lördagar även sin egen tolkning av en modern och lyxig afternoon tea. En mindre avsmakningsmeny avnjuts tillsammans med utsökta tesorter och ett rikligt urval av Champagne samt Tokaij- och Sauternesviner.
För de gäster som vill ha något alldeles extra går det att boka The Unicorn. Upplevelsen kan bokas för upp till sex personer och består av en middagsmeny med mer än ett dussin rätter och tillbehör. Vinerna som ackompanjerar maten är speciellt utvalda, enastående och unika, vilket gör varje Unicorn till något alldeles extra. För bokade sällskap ingår hämtning och lämning (inom Storstockholm) med Rolls-Royce och Porsche.
- För gäster som vill vara lite anonyma, så går det att ta sig upp hit direkt från garaget med hiss. Det går också att abonnera alla rum för till exempel företag som vill ha konfidentiella samtal.
Internationell och personlig prägel
Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja som med äkta material såsom koppar, sammet, linne, keramik, valnöt, putsade väggar och glasbetong skapat en miljö som kommer att bli en tidlös och personlig klassiker, för särskilda stunder med familj, vänner och kollegor. För inspirationen står arkitekten Paul Hedqvist. Hans arkitektur präglade Stockholms stadsbild under 60-talet med bland annat DN-huset, Bromma flygplats, Tranebergsbron och Skatteskrapan.
La Tours koncept bygger på personlig service med en Salong med plats för 26 gäster och tre chambre séparée som är snamngivna efter tre kockar och förebilder som har betytt extra mycket för Pontus filosofi och kunskap; Attilio Besso, Alain Ducasse och Charlie Trotter.
I Attilio Besso, även kallat Biblioteket, som rymmer Pontus och Marios bokskatter serveras upp till 12 gäster från rummets tegelklädda ”showkitchen” och över det specialritade bordet hänger en två meter lång takkreation av torkade blommor. Alain Ducasse och Charlie Trotter tar emot 8 gäster vardera.
26 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: